Garmin Swim horloge

Speedo On: bekijk je zwemstatistieken online

Speedo heeft een nieuwe dienst voor zwemmers. Met Speedo On kun je je zwemtrainingen bekijken via een website en via mobiele apps. Ook kun je je data synchroniseren met bepaalde wearables.

Garmin Swim

Speedo On werkt samen met de wearables van Garmin en Misfit, zoals de Misfit Shine 2 en de Garmin Swim. Als je met deze apparaten zwemt worden de gegevens automatisch naar Speedo On gestuurd. Later komen er nog meer wearables bij. Wordt jouw zwemtracker nog niet ondersteund, dan kun je de trainingsgegevens ook handmatig invoeren.

Speedo On zet je zwemstatistieken online

Speedo On registreert de afgelegde afstand, type zwemslag en snelheid, maar ook de verbrande calorieën en de SWOLF (een maat voor de efficiëntie van je zwemslag). Daarnaast krijg je persoonlijke tips. Via de community kun je tips uitwisselen en kijken hoe anderen presteren.

Garmin Swim horloge

Speedo On is wereldwijd beschikbaar en is gratis te gebruiken. Er is ook een betaalde versie van £6 per maand of £40 per jaar, waarmee je alle trainingsschema’s kunt gebruiken (ook voor open water en krachttraining), waarmee je dieper gaande zwemanalyses krijgt en meer wordt uitgedaagd. Ook krijg je meer content, zoals video’s en trainingstips om je zwemtechniek te verbeteren. Voor de gewone baantjeszwemmer is dat waarschijnlijk niet nodig.

Heb je nog geen geschikte zwemtracker? De Garmin Swim is in een bundel als triathlon-set te koop en de Misfit Shine 2 vind je voor ongeveer 100 euro in de winkelrekken.