Jawbone UP3

Bandjes van fitnesstrackers gaan soms snel kapot

Heb je een Fitbit Charge HR, Jawbone UP3 of een Microsoft Band 2? Van deze drie wearables slijt het bandje het snelst, zo blijkt uit reacties van gebruikers. Het bandje breekt in twee├źn of wordt snel lelijk.

Omdat je fitnessarmbanden dagelijks draagt en ze met allerlei oppervlakken in botsing komen, is het normaal dat er wel wat slijtage optreedt. Maar bij de Fitbit Charge HR blijkt dat er na verloop van tijd meerdere problemen optreden. Het bandje laat los, begint te schilferen of er ontstaan bubbels op het oppervlak. De problemen treden al na een paar maanden op, ook bij mensen die hun armband niet onderdompelen in water. Bij de Microsoft Band 2 treden soortgelijke problemen op: het bandje wordt lelijk en begint te splitsen.

Fitbit-slijtage

Slijtage bij Jawbone fitnesstrackers

Ook de Jawbone UP3 blijkt niet erg duurzaam. Sommige gebruikers hebben het bandje al meermaals laten vervangen, maar er zijn steeds opnieuw problemen, vooral bij de gesp en op de plek waar het bandje vastzit aan de tracker. Volgens sommige gebruikers gaat de wearable maar een paar maanden mee, ook al zijn ze tevreden over de werking van de tracker zelf.

Jawbone-sluiting

Het grote probleem bij de Jawbone UP3 is dat het bandje breekt, waardoor je de armband kan kwijtraken. Ook kan de gesp losraken, waardoor de armband van je pols glijdt. Om het nog iets erger te maken levert Jawbone momenteel geen support aan klanten meer, waardoor je met een kapotte tracker blijft zitten.

Een gedachte over “Bandjes van fitnesstrackers gaan soms snel kapot

  1. MB2 kreeg ook band problemen. onder garantie vervangen door nwe watch en snel door verkocht

Reacties zijn gesloten.