QuardioCore medische hartslagmeter

Qardio stopt een medische hartslagmeter in een compacte borstband

Als je de QuardioCore ziet, dan weet je meteen dat dit geen normale hartslag-borstband is. Het ziet er anders uit dan de borstbanden die je gebruikt tijdens het sporten. De QuardioCore is iets geavanceerder: dit is een medische hartslagmeter met sensoren die nauwkeurig je hartslag, hartslagvariabiliteit, ademhalingsfrequentie, huidtemperatuur en activiteiten kan bepalen.

QuardioCore medische hartslagmeter

Qardio: medische hartslagmeter

Twee jaar geleden liet Qardio ook al een draagbare ECG zien, waarmee je je hartconditie in de gaten kunt houden zonder op allerlei kabels en elektroden te zijn aangesloten. Inmiddels is het apparaat klaar voor de verkoop: hij kost $450 en is te bestellen via de website van de fabrikant. Om deze borstband te kunnen gebruiken moet je een maximale omtrek van 70 tot 110 cm hebben, dus het is alleen geschikt voor mensen van middelmatig formaat.

QuardioCore medische hartslagmeter tijdens het sporten

De QardioCore is goedgekeurd door de FDA en is daarom geschikt voor medisch gebruik. Je leest alle data uit via de gratis Qardio-app voor de iPhone en iPad, waarbij de gegevens ook meteen naar Apple’s HealthKit worden doorgestuurd. De sensoren meten kleine elektrische veranderingen op de huid, die ontstaan doordat de hartspier samentrekt. Dat kan ook met een grotere ECG-monitor, maar daarbij gaat het vaak om grotere apparaten die in de weg zitten. Bij de QardioCore is dat niet het geval. Na het dichtknopen van je overhemd kun je er bij wijze van spreken z├│ de straat mee op, zonder dat omstanders zien dat je ondertussen je hartconditie aan het meten bent. De ingebouwde batterij gaat een dag mee en is op te laden via USB.

QuardioCore medische hartslagmeter opladen via USB

Dezelfde fabrikant heeft ook een slimme bloeddrukmeter voor je arm, de QuardioArm en een slimme weegschaal met de naam QardioBase. Voor artsen is er een medisch dashboard met de naam QardioMD. De nieuwe borstband om je hartslag te meten ligt vanaf april 2017 in de winkels en is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Je hoeft niet bang te zijn voor zweet, want de borstband heeft een waterbestendigheid van IP65. Zwemmen wordt niet aanbevolen.