Prepd Pack onderweg

Meet wat je eet met deze lunchtrommel

Fitness en beweging kun je tegenwoordig automatisch meten, met een tracker in je broekzak. Bij voedsel is dat wat lastiger. Er is nog steeds geen slimme vork waarmee je precies kunt meten wat je eet. Je moet handmatig invullen wat je hebt gegeten of je aan een strikt dieet houden. De Prepd Pack probeert het iets makkelijker te maken, met een lunchbox met meerdere vakjes. Er hoort een app bij met recepten, zodat je precies weet wat je eet.

Prepd Pack lunch

Prepd Pack lunchbox

Het idee is eigenlijk best simpel: je maakt de recepten uit de app en gebruikt daarvoor één van de minibakjes. Als je slim bent maak je meteen wat gerechten voor de hele week. Dagelijks eet je een aantal bakjes en omdat de portie altijd hetzelfde is weet de app hoeveel calorieën erin zit en hoe het met vetten, eiwitten en koolhydraten zit. De app stuurt de data ook door naar HealthKit op de iPhone.

Prepd Pack lunchbox

De Prepd Pack bestaat uit een houten oprolbare hoes die tegelijk dienstdoet als placemat. De bakjes zijn van verschillend formaat, vrij van BPA en stapelbaar. In de koelkast kun je een heleboel maaltijden alvast klaarzetten in deze bakjes. Gelukkig lekken de bakjes niet, zodat je tas niet onder de olijfolie of azijnvlekken komt. De recepten zijn gemaakt door professionele koks, diëtisten en voedingskundigen.

Prepd Pack app op de iPad

Je wordt bij de Prepd Pack ook niet opgezadeld met recepten die je niet ziet zitten, want je selecteert op basis van dieet, gezondheidsdoel of ingrediënt. Elk recept bevat voldoende voedingswaarde zodat je ook nog eens gezond eet. De bijbehorende app leert je gedrag kennen en weet hoe laat je eet.

Voor $50 heb je een basisset met vier bakjes, bestek en een lunchdoos. Maar wie slim is neemt meteen twaalf bakjes, zodat je voor meerdere dagen je bakjes kan vullen.

Prepd Pack onderweg

Prepd Pack foto maken met smartphone