yoga ochtend

Hoe Natasja haar ritme terugvond

natasja oosterlooNatasja Oosterloo, een van de hoofdpersonen in mijn boek ‘Fit met apps’, was de afgelopen weken haar ritme kwijt. Ze vertelt erover op haar persoonlijke blog. Tot voor kort was ze gewend om zes uur op te staan, koffie te zetten, een kwartiertje aan yoga te doen en vervolgens wat schrijven. Die eerste tweeënhalf uur ’s ochtends was bonustijd: ze voelde zich er goed bij, ze schreef meer en kreeg meer ideeën.

Maar opeens kwam de klad erin: ze kreeg het druk met andere dingen. Leuke dingen weliswaar, maar ze snoepten steeds meer tijd af van haar ochtendritueel. Totdat ze niet meer ’s ochtends opstond en een stemmetje in haar hoofd steeds vaker smeekte om nog even te blijven slapen.

In een blogposting kun je lezen hoe ze weer terugkwam in haar ritme… door de wintertijd!

Natasja schrijft:

Een gewoonte kweken gaat in kleine stapjes en voor je het weet glijd je onderweg uit. Het is dan gemakkelijk om weer terug te vallen in het oude ritme. Dat ritme herkent je lijf, je hoofd en daar voelt het zich nog iets te comfortabel bij. Maar gelukkig ben ik ontzettend eigenwijs en koppig en kan ik het niet hebben wanneer iets niet lukt. Terwijl ik het wel graag wil. Ik raap mezelf dus weer van de grond, klop het stof van mijn kleren en begin opnieuw.