Misfit Shine in nieuwe kleuren en met meer opties

Misfit Shine 2 meet nog nauwkeuriger je bewegingen en slaap

Misfit Shine in nieuwe kleuren en met meer opties
Misfit Shine in nieuwe kleuren en met meer opties

Misfit maakt mooie fitnesstrackers, die je aan een ketting, armband of clip kunt dragen. Het is een van de weinige bewegingstrackers die er goed uitziet en waarmee je ook nog kunt gaan zwemmen. De tweede generatie Misfit Shine ligt binnenkort in de winkel. Maar zitten mensen nog wel te wachten op een aparte tracker, die je elke dag moet omdoen?

Misfit Shine 2: nog nauwkeuriger

De Misfit Shine bestaat meer dan twee jaar, terwijl de techniek inmiddels wel vooruit is gesneld. Hoog tijd dus voor een nieuw model, met verbeterde tracking van je beweging en je slaap. De metingen zijn nauwkeuriger en het aanraakgevoelige deel bovenop de tracker reageert ook sneller op aanraking. Nog wat verbeteringen: het Bluetooth-bereik is groter geworden, de ledlampjes schijnen nu in meerdere kleuren en je krijgt een waarschuwing als je langere tijd niet actief bent.

De Misfit Shine 2 bevat een accelerometer met drie assen en een nieuwe magnetometer die eveneens met drie assen werkt. Daarmee kan het metalen schijfje nog beter je beweging en slaap bijhouden. De Shine 2 is gemaakt van aluminium en heeft een beter af te lezen rij met lampjes. Met allerlei extra accessoires kun je de Shine 2 op meerdere manieren dragen, net als het voorgaande model.

Misfit Shine 2.0: ook voor je slaapactiviteiten
Misfit Shine 2.0: ook voor je slaapactiviteiten

Is het nog wel van deze tijd, zo’n fitnesstracker die alleen maar beweging meet? Als je eenmaal een smartwatch hebt gebruikt waarop je allerlei apps installeert en notificaties ontvangt, lijkt het zo beperkt. Maar wacht, daar heeft Misfit iets op gevonden! Je kunt de Shine 2 ook als afstandsbediening voor allerlei activiteiten gebruiken: om de lampen aan te doen, de muziek skippen, een selfie maken, door een diashow bladeren en nog veel meer. Je doet dit door tweemaal te tikken op de Shine, maar je moet vooraf natuurlijk wel instellen welke actie er dan ondernomen moet worden. Je kunt Shine ook gebruiken om notificaties voor sms’jes en telefoontjes te ontvangen. Accessoires in huis bedienen met je Shine? Kan ook.

Shine 2: ook in… roségoud!

Het uiterlijk van de Shine 2 is ook iets veranderd ten opzichte van de eerste generatie. Hij is platter geworden en heeft een ingebouwde trilmotor die feedback geeft als je erop tikt. Je krijgt bijvoorbeeld ook een tikje op je pols, als het tijd is om op te staan. Die functie werd bekend door de Apple Watch. De nieuwe kleur roségoud kennen we natuurlijk ook van de Apple Watch. Verschil moet er zijn: met de Shine 2 kun je duiken tot een diepte van 50 meter. Probeer dat maar eens met de Apple Watch! De prijs ligt ook een stuk lager en de gebruiksduur is langer: 6 maanden op één batterijlading.

Vanaf 1 november verkrijgbaar voor ca. 100 euro in de kleuren roségoud en carbonzwart.