Michael Kors Crosby

Michael Kors Crosby en Reade: nieuwe fitnesstrackers voor modebewuste mensen

Je bent fan of je vindt het helemaal niets: feit is wel dat de handtassen van Michael Kors tegenwoordig aan heel wat vrouwenarmen hangen. Er is dan vast ook nog wel plaats voor een ander accessoire: een fitnesstracker, helemaal in de stijl van de modemeester.

Michael Kors fitnesstrackers

Michael Kors Access Crosby

Michael Kors heeft de Access Crosby fitnesstracker aangekondigd, een variant op de Misfit Shine, maar dan in de stijl die we kennen van de handtassen. De Access Crosby is een fitnesstracker die je om je pols kunt dragen. Je kunt kiezen uit vier kleuren en krijgt te zien hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je verbrandde en welke afstand je hebt gelopen. LED-lampjes in het midden van de tracker lichten op, om aan te geven dat je je doel hebt behaald.

Met de Michael Kors-fitnesstracker kun je trouwens ook je slaapgedrag meten en op afstand de muziek van je telefoon bedienen. Selfies worden ook een stuk makkelijker om te maken, want met de armband kun je je smartphone de opdracht geven om een kiekje te schieten.

De fitnesstracker werkt met iPhone en Android en wisselt gegevens uit met allerlei bestaande fitness-apps, zoals Jawbone UP, Apple’s HealthKit, Google Fit en UA Record. Opladen hoeft niet, want het armbandje werkt vier maanden op een knoopcelbatterij. Het is waterbestendig tot een druk van 3 ATM.

Michael Korse Access Reade: met krokobandje

Het merk probeert met de Crosby vooral stijlgevoelige gebruikers aan te spreken. Is het model met de smalle band niet helemaal jouw stijl, dan is er ook een model met bredere armband en krokoprint. Deze is verkrijgbaar in zwart met goud of wit met zilver. De tracker is hetzelfde, alleen het uiterlijk is anders.

Michael Kors Reade fitnesstrackers

Interessant is trouwens dat deze trackers erg doen denken aan Misfit Shine, een schijfvormige fitnesstracker die al een paar jaar bestaat. Misschien is dat geen toeval. Misfit is tegenwoordig onderdeel van horlogebedrijf Fossil, dat ook de smartwatches voor Michael Kors maakt. Het is dus best mogelijk dat alles uit dezelfde koker komt.

De twee fitnesstrackers Crosby en Reade zijn vanaf het najaar van 2016 verkrijgbaar in de winkel voor een prijs rond de €70 (Crosby) en €100 (Reade).