Medion Life S2000

Medion Life S2000 is een goedkope fitnesstracker met hartslagmeter

Medion heeft een nieuwe fitnessarmband aangekondigd met de naam Medion Life S2000. De armband doet denken aan de Xiaomi Mi Band 2 en heeft een niet erg spannend zwart uiterlijk. Vanaf september 2017 ligt deze fitnessarmband in de winkel voor vijftig euro.

Medion Life S2000

Medion Life S2000

Medion is een merk dat je vooral in de ALDI-supermarkten vindt. Het budgetmerk loopt zelden voorop, maar daar zal het publiek niet echt wakker van liggen: zij willen gewoon een goedkoop product, dat lijkt op de bekende merken. Bijzonder aan deze fitnessarmband is dat er voor deze lage prijs een hartslagmeter in zit. Ook krijg je de bekende functies zoals een stappenteller en notificaties voor berichten en binnenkomende telefoontjes. Medion heeft gekozen voor een 0,91-inch OLED touchscherm en een vrij lange batterijduur. Ideaal dus voor mensen die het niet zoveel boeit wat ze om hun pols hebben – als het maar werkt en niet te veel kost.

Zoals gezegd: voor deze prijsklasse is een optische hartslagmeter wel een bijzonderheid. Normaal zie je dat alleen bij budgetmerken als Xiaomi en Huawei. Verder krijg je slaapanalyse en een schatting van je calorieënverbruik. Alle info is af te lezen via het 2,3 centimeter grote schermpje, waarop je het tijdstip, de datum en de batterijstatus ziet. De rubberen armband is geschikt voor polsen met een omtrek van maximaal 22,5 centimeter.

Medion Life S2000

Als je de Medion Life S2000 via Bluetooth koppelt met je smartphone krijg je ook meldingen binnen. Tijdens het sporten kun je via de armband de muziek bedienen en de camera starten. Met een batterijduur van 14 dagen hoeft hij in ieder geval maar twee keer per maand aan de lader. Dit doe je via een ingebouwde USB-stekker, dus je hebt geen kabel nodig. Ook dit drukt de prijs, want Medion hoeft nu geen stroomadapter of kabeltje mee te elveren.

Medion fitnesstracker is voorzichtig met data

Medion belooft dat er bij het opslaan van data extra op je privacy is gelet. Bij de meeste fitnessarmbanden vind je een app die je gegevens op een online server vastlegt. Vaak staat die server in de VS, zodat je geen zicht hebt op meegluren door autoriteiten. Daarom heeft Medion ervoor gekozen om de data alleen lokaal op de smartphone op te slaan. Alleen als je wilt kun je aangeven dat er ook een backup in de cloud moet worden gemaakt, maar je moet dat wel handmatig aangeven. De gegevens worden vervolgens bewaard op servers in Duitsland.

Alternatieven zijn de Runtastic Orbit (maar die heeft geen hartslagmeter) en de Jawbone UP3 (maar die meet alleen je hartslag in ruststand). Bovendien kun je je afvragen of je nog wel spullen van Jawbone moet kopen, nu ze al meer dan een jaar onduidelijk zijn over hun toekomstplannen. Daarom ben je misschien beter af met de ‘nieuwkomers’ Xiaomi en Huawei. De Xiaomi Mi Band 2 ziet er vrijwel hetzelfde uit maar is wel moeilijker leverbaar. De paar leveranciers die nog wel modellen hebben vragen er beduidend meer voor dan de oorspronkelijke prijs van 20 euro.

Medion lijkt ook een nieuwkomer, maar ze brachten al in 2014 voor het eerst een fitnesstracker uit.