Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 3 en Blaze 2 staan gepland voor 2018

Fabrikant Fitbit werkt momenteel aan twee nieuwe fitnesstrackers, die in 2018 op de mart moeten verschijnen. Ondertussen werkt Fitbit ook nog aan een smartwatch, maar de ontwikkeling daarvan schijnt niet op rolletjes te lopen. Met de Charge 3 en Blaze 2 begeeft Fitbit zit op bekend terrein.

Fitbit werkt aan de opvolgers van de bestaande Charge 2 fitnesstracker en het Blaze-sporthorloge. Met de komst van een eigen smartwatch is het opmerkelijk dat het bedrijf nog aan een nieuwe versie van het sporthorloge werkt, dat in de huidige vorm eigenlijk een kruising is van een smartwatch en een fitnesstracker. Daarnaast werken ze aan een update van de Aria-weegschaal.

Fitbit Charge 3 en Blaze 2

Over de nieuwe fitnesstrackers is bekend dat er een slankere opvolger komt van de Charge 2, momenteel de meest populaire tracker van het bedrijf. De Charge 2 is eigenlijk het standaardmodel als je denkt aan een Fitbit-armband. Deze heeft een wat groter scherm dan de Alta HR, die veel smaller en onopvallender is. Met de Charge 2 kun je hartslag meten, een schatting van je VO2 Max laten maken en ademhalingsoefeningen doen. Ook zit er een Multi-Sport-Mode op waarmee je verschillende workouts kunt vastleggen. Welke functies Fitbit in de Charge 3 wil stoppen is nog niet bekend.

Fitbit Alta HR vs Charge 2: wat zijn de verschillen?

Wat de smartwatch betreft zouden de medewerkers van Fitbit niet erg gemotiveerd zijn, zo meldt Bloomberg. Sommige medewerkers vinden dat Fitbit nooit aan een smartwatch had moeten beginnen. Ondertussen zijn meerdere medewerkers opgestapt, al dan niet vrijwillig. Fitbit ontkent dat het intern rommelt en zegt dat het project goed op schema ligt. De eerste Fitbit smartwatch wordt in het najaar van 2017 verwacht en lijkt enigszins op het Blaze-horloge. Ook daarom is het vreemd dat Fitbit ondertussen nog aan een nieuwe generatie Blaze 2 werkt. De smartwatch biedt echter veel meer functies, zoals ingebouwde GPS, betalingen met NFC en muziekstreaming via Pandora, een muziekdienst die in Nederland niet actief is. Ook zou er een app store komen, maar die is volgens insiders niet op tijd klaar.

Alles wat je moet weten over de Fitbit smartwatch