Axon fitnessstok op Kickstarter

Met deze lichtgevende stok train je je spieren

De meeste ‘connected’ sportaccessoires zijn gebaseerd op een bestaand idee: je stopt bijvoorbeeld een sensor in een tennisracket of in golfclubs. Axon pakt het totaal anders aan, met lichtgevende stok die feedback geeft terwijl je het gebruikt.

Axon fitnessstok op Kickstarter

Zo werkt het: je duwt de stok tijdens de oefeningen tegen de muur, de vloer, het plafond of wat je verder maar beschikbaar hebt. Dat mag dus ook een rotswand of een boom zijn. Sensoren meten de kracht waarmee je duwt, om vervolgens met lampjes feedback te geven. De stock helpt je spieren en je rug te versterken.

Axon fitnessstok op de atletiekbaan

De Axon-stok is digitaal uit te lezen via een app, maar het is natuurlijk onhandig om steeds op het schermpje te kijken als je aan het sporten bent. Vandaar dat de makers de lampjes hebben ingebouwd. Hoe harder je drukt, hoe langer de verlichte streep op de stok. Als je begint in de stok geel van kleur en naarmate je meer kracht gebruikt wordt het langzamerhand groen. Zo krijg je met kleur meteen feedback over je prestaties.

Voor het design van de stok schakelden de makers Whipsaw in, die eerder de Nike Fuelband ontwierpen. De stok weegt 4,5 kilo en is gemaakt van bamboe. Aan de onderkant zit een aansluiting op te laden, waarna je drie uur kunt sporten. Handig voor personal trainers die van plan zijn om deze stok aan te schaffen: je kunt er meerdere accounts mee koppelen, dus je kunt er de prestaties van meerdere klanten mee volgen.

Axon fitnessstok in het park

De bijbehorende AxonFit-app geeft je idee├źn voor oefeningen, die door personal trainers zijn bedacht. Je kunt ook zelf workouts maken, die je draadloos naar de stok stuurt. Je krijgt daarbij coaching om de oefening goed uit te voeren. Ook kun je je voortgang bijhouden in de app en vrienden uitdagen.

Axon: waarom kopen?

Een stok is een nogal simpel fitness-accessoire. Volgens de makers kun je er wel een full-body workout mee doen door te duwen en te trekken. Omdat je geen zware gewichten hoeft te tillen is Axon ook geschikt voor mensen die wat minder sterk zijn, zoals kinderen en ouderen. De stok zelf is licht van gewicht en klein, zodat je het makkelijk kunt meenemen. Omdat het een stok is kun je het ding ook makkelijk thuis opbergen, zonder dat het in de weg staat.

De Axon is nog niet te koop, maar is te vinden op Kickstarter, waar je als early bird voor $249 je slag kunt slaan. Twee stokken kosten $389. Dat is een behoorlijke prijs voor een stok.