FitStar-app

Deze apps werken met je Fitbit samen

Als je een Fitbit hebt, zit je helemaal niet vast aan de standaard Fitbit-app. Er zijn genoeg andere apps die samenwerken met je Fitbit, zodat je nog meer kan doen met de gegevens die je meet.

Niet dat er iets mis is met de Fitbit-app, die zowel voor iOS, als Android en Windows 10 verkrijgbaar is. De app is overzichtelijk, makkelijk in gebruik en laat ook nog zien wat je vrienden doen. En het werkt met alle fitnesstrackers die Fitbit op de markt brengt, ongeacht of je een Fitbit Charge HR, Blaze, Alta of ander model hebt. Maar als je ook nog wat andere apps installeert, haal je er veel meer uit.

Zoek je nog meer handige apps, blader dan in de Fitbit-app naar Accounts > Compatible apps.

FitStar-app

Fitstar

Een inkoppertje, want FitStar werd in 2015 overgenomen door Fitbit. Geen wonder dat de twee goed met elkaar samenwerken. Mensen die Fitstar-trainingen doen, kunnen de resultaten daarvan in de Fitbit-software importeren en zien welke impact dat heeft op hun gezondheid. Heb je een Fitbit Blaze, dan weet je waarschijnlijk al dat FitStar bestaat. De Blaze is momenteel de enige Fitbit-tracker waarmee je stapsgewijs de workouts kunt volgen, die op het scherm van de Blaze verschijnen. Voor mensen met een andere Fitbit-tracker is er ook genoeg te doen. Na het aanmaken van een FitStar-account koppel je deze met je Fitbit-account. Alle workout-gegevens van FitStar zullen daarna worden doorgestuurd, zodat beide apps van elkaar profiteren. Ze hebben ook een yoga-app met de naam FitStar Yoga.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Wokamon

Wokamon – Monster Walk Quest

Vind je wandelen te saai, dan kun je met deze app iets leuks ervan maken. Wokamon is een soort Tamagotchi voor je Fitbit. Maak verbinding met je fitnesstracker en je krijgt een virtueel monstertje in beeld. Hoe meer jij loopt, hoe groter het monster wordt. Je speelt allerlei virtuele huisdieren vrij, die je kunt verzamelen. Ook leuk om te zorgen dat kinderen wat meer gaan bewegen.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Under Armour Record

Under Armour is een partij om rekening mee te houden. Ze zijn een bekend merk voor sportkleding, maar hebben ondertussen ook een flinke hoeveelheid gezondheid- en fitness-apps in huis gehaald. De Under Armour-app is goed gemaakt en haalt data uit MyFitnessPal, Endomondo en MapMyFitness. Dit zijn eigen apps van het bedrijf. Ook kan Record de stappenteller-data van je Fitbit halen en je gewicht in de gaten houden als je een Fitbit Aria-weegschaal gebruikt.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Nudge-app

Nudge

Het logo van Nudge is een waarschuwend vingertje. Dat beloofd weinig goeds, maar zoals we al in onze eerdere artikel schreven: je kunt er toch veel aan hebben. Nudge geeft je een duidelijk overzicht van je activiteiten. Kijk welke gewoontes je wilt afleveren, op welke punten je actie moet ondernemen en of je voldoende voortgang boekt. Met de app kun je data van meerdere apps en wearables verzamelen, zoals Fitbit, Runkeeper en Strava. De Nudge Factor laat zien hoe goed je bezig bent. Koppel je Nudge met Fitbit, dan kun je data op het gebied van slaap, energie en drinken bijhouden zonder opnieuw te hoeven invoeren.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Strava

Met Fitbit kun je je sportactiviteiten meten, maar heb je behoefte aan een gespecialiseerde app, dan kan dat ook. Strava is vooral bekend als app voor wielrenners, maar in bovenstaand filmpje laten ze zien dat je er ook prima maar kunt hardlopen. Behalve Strava kun je trouwens ook Runkeeper en Endomondo gebruiken. Na het koppelen van de apps zie je de Fitbit-activiteiten ook in de Strava-app. Hardloopactiviteiten van Strava zie je bovendien terug in de Fitbit-statistieken, zoals verbrande calorieën en aantal actieve minuten.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Lumosity

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar zorgt Lumosity voor: deze braintraining-app is bedoeld om je hersenen te trainen. Je verbetert je geheugen en probleemoplossend vermogen, leert sneller denken en kan voortaan meer details overzien. Koppel je Lumosity met Fitbit, dan kun je het aantal stappen vergelijken met het aantal Lumosity-games dat je hebt gespeeld in de afgelopen 90 dagen. Is er een verband? Misschien zie je een trend: valt meer beweging samen met minder geheugentraining, of andersom?

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

MyFitnessPal

MyFitnessPal is een van de beste apps om te noteren wat je eet. Koppel je je Fitbit met MyFitnessPal, dan kun je nog beter bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand met sporten. MyFitnessPal is tegenwoordig onderdeel van Under Armour. Je hoeft in de Fitbit-app niet meer vast te leggen wat je eet, terwijl je in de MyFitnessPal niet langer je sportactiviteiten hoeft in te voeren. Scheelt weer onnodig werk.

Downloaden voor iPhone: via App Store
Downloaden voor Android: via Play Store

Lees ook: Bijna alle bekende sportapps zijn nu in handen van sportkledingmerken – waarom eigenlijk?