Moov zwemtracker

Zwemtracker kopen

Wil je je zwemactiviteiten gaan meten, dan heb je een waterproof zwemtracker nodig. Soms zit deze functie ingebouwd in een sporthorloge of fitnesstracker, maar er zijn ook gespecialiseerde zwemhorloges die helemaal gericht zijn op het zwemmen. In dit artikel lees je welke zwemtrackers je kunt gebruiken en welke we adviseren.

Zwemtracker kopen

Er zijn een stuk of 15 fitnesstrackers die je tijdens het zwemmen zou kunnen gebruiken. Het meest geschikt zijn zwemtrackers die je als horloge kunt dragen.

Dit zijn punten waarop je moet letten bij een zwemhorloge of zwemtracker kopen:

  • Draagcomfort: de zwemtracker moet tijdens het zwemmen niet in de weg zitten.
  • Design: omdat je een zwemtracker niet onder je kleding kunt verstoppen, wil je dat hij er goed uitziet.
  • Correcte meting: als de zwemtracker niet goed meet, heb je er nog niets aan.
  • Geschikt voor meerdere sporten: het is handig als je de tracker ook nog voor andere sporten kunt gebruiken, anders is het een dure investering.
  • Hartslagmeting: hartslagmeting onder water is niet erg betrouwbaar, maar er zijn trackers waarmee het kan.
  • Verbinding: werkt de zwemtracker met Bluetooth, ANT+ of alleen een kabeltje?

Beste zwemtrackers en zwemhorloges

Hieronder vind je een overzicht van de zwemtrackers die volgens ons het beste zijn. Verderop bespreken we elk product wat uitgebreider.

Zwemtracker kopen: Garmin Swim
Garmin Swim (€140, check hier de actuele prijs)

Zwemtracker kopen: Suunto Ambit3
Suunto Ambit3 Peak (ca. €350, check hier de actuele prijs)

Aanbevolen zwemtrackers

Zwemtracker kopen: Moov Now blauw
Moov Now (ca. €100, check hier de actuele prijs)

Zwemtracker kopen: Misfit Shine
Misfit Shine (ca. €90, check hier de actuele prijs)

Zwemmen: hartslagmeter kopen Garmin HRM Swim
Garmin HRM-Swim hartslagmeter voor zwemmers (ca. €100, check hier de actuele prijs)


Zwemhorloge: Garmin Swim

Zwemtracker kopen: Garmin Swim-horlogeDe Garmin Swim is een gespecialiseerd zwemhorloge, die automatisch zwemslagen en keerpunten herkent. Je activiteiten worden omgerekend naar een SWOLF-score, die de efficiency van je zwemslag uitdrukt. Je ziet ook de afstand, tijd, rusttijd, verbrande calorieën, tempo en meer. Het horloge werkt via Garmin Connect samen met iPhones en Android-smartphones. Ook werkt dit horloge samen met Speedo On, een online platform waar je je zwemstatistieken kunt bekijken en trainingsschema’s vindt.

Grote pluspunten zijn het lichte gewicht en het draaggemak. Je kunt het scherm gemakkelijk aflezen onder water, waarbij je zelf bepaalt welke informatie je wilt zien. Je krijgt een stil trilalarm als je het ingestelde aantal baantjes hebt gezwommen. Met de Swim Mode-knop start je meteen de meting. Het horloge werkt een jaar op een knoopcelbatterij en kan via ANT+ worden gekoppeld met ancere accessoires. Synchroniseren van de data na een workout is eenvoudig te doen. Zoek je een sporthorloge die je ook voor andere sporten kunt gebruiken, dan is de Suunto beter geschikt (maar is ook iets duurder). Ben je recreatief zwemmer, dan is de Moov of de Misfit ook een optie.

Garmin Swim (ca. €140, check hier de actuele prijs)


Zwemhorloge: Suunto Ambit3 Peak

Zwemtracker kopen: Suunto Ambit3De Suunto Ambit3 Peak is een GPS-horloge met meegeleverde hartslagmeter. Je kunt hiermee je prestaties in het zwembad, op de loopband en op de fiets meten, dus ook ideaal voor triathlons. Het horloge kan automatisch banen en zwemslagen tellen, herkent het type zwemslag en meet ook de afstand, tijd, rusttijd en verbrande calorieën. Dit horloge is meer dan de Garmin Swim geschikt om in open water te gebruiken. Het horloge ziet er goed uit en is comfortabel om te dragen. Je kunt onder water gemakkelijk het scherm aflezen. Met de Virtual Partner-functie strijd je tegen jezelf en verbeter je vorige prestaties. Door de veelzijdigheid zijn de menu’s wel wat ingewikkelder. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Suunto Ambit3 Peak (ca. €350, check hier de actuele prijs)


Zwemtracker: Moov Now

Zwemtracker kopen: Moov Now zwartDe Moov is een wat stijlvollere fitnesstracker, die er niet als een sporthorloge uitziet. Met de bijbehorende app voor iPhone en Android lees je alle data uit. De Moov kan automatisch je banen en zwemslagen tellen en meet ook de afgelegde afstand, tijd en verbrande calorieën. Je kunt er bovendien meerdere sporten mee meten. Grootste pluspunt van deze tracker is dat je er een virtuele coach bij krijgt. Er zit geen display op, dus je kunt de voortgang tijdens het zwemmen niet bekijken. Wel kun je achteraf vrij nauwkeurige statistieken bekijken, zelfs nog meer dan op de hiervoor genoemde sporthorloges. Denk bijvoorbeeld aan aantal zwemslagen per baan of de benodigde tijd om te keren. Licht van gewicht en comfortabel om te dragen. De Moov gebruikt Bluetooth om de data te synchroniseren met een smartphone. Eenvoudige interface en makkelijk te gebruiken app.

Moov Now (ca. €100, check hier de actuele prijs)


Zwemtracker: Misfit Shine

Zwemtracker kopen: Misfit ShineDe Misfit Shine kun je dragen om je pols of met een clip aan je kleding. Het is een metalen schijfje dat waterproof is tot 50 meter. Het mooie van deze tracker is dat je er allerlei activiteiten mee kunt meten en dat je het op allerlei manieren kunt dragen – zelfs als sieraad aan een halsketting. Voor gebruik in het zwembad kun je de speciale Speedo-editie van de Misfit Shine kopen, maar de normale uitvoeringen voldoen ook. Kies uit meerdere kleuren, waarbij je de data via Bluetooth doorstuurt naar je iPhone of Android-smartphone. Nadeel is dat deze tracker geen makkelijk afleesbaar display heeft, dus meer voor recreatief gebruik dan het bekijken van je voortgang tijdens het zwemmen. Ook geschikt voor het meten van wandelen, hardlopen, slapen en fietsen.

Misfit Shine (ca. €90, check hier de actuele prijs)


Zwemhartslagmeter: Garmin HRM Swim

Zwemmen: hartslagmeter kopen Garmin HRM SwimNormale hartslagmeters werken niet goed in het zwembad. Daarom heeft Garmin deze speciale zwemhartslagmeter gemaakt. De sensor is waterdicht en daardoor geschikt om mee te zwemmen. En omdat de hartslagband antislip heeft, zakt het niet af in het water. Ook is deze zwemtracker geschikt tegen de chemicaliën in het water. Je hebt er wel een speciaal sporthorloge voor nodig, zoals de Garmin Forerunner 920XT, Garmin Epix of Garmin Fenix 3.

Garmin HRM-Swim hartslagmeter voor zwemmers (ca. €100, check hier de actuele prijs)

Andere zwemtrackers

Deze fitnesstrackers zijn ook waterdicht en eventueel te gebruiken tijdens het zwemmen: