Met de vernieuwde Zombies Run 5K Training loop je niet alleen

De app Zombies Run 5K Training is compleet vernieuwd. Met de app luister je 8 weken lang naar een zinderend zombie-verhaal, terwijl je ondertussen 5 kilometer hardlopen traint. De app heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen, werkt met externe muziekspelers zoals Spotify en werkt ook met de nieuwste Android Wear 2.0-horloges.

Voor het eerst is Zombies Run 5K ook gratis te gebruiken. De eerste 3 weken zijn gratis, daarna zul je een paar euro moeten betalen om het volledige 8 weken durende programma te kunnen afwerken.

Zombies Run 5K Training

Het idee om voor zombies weg te rennen slaat al jarenlang aan. De eerste app verscheen in 2012 en sindsdien hebben meer dan 4 miljoen mensen het geprobeerd. Elke maand rennen nog steeds 250.000 weg voor de zombies in het verhaal. De verhalen worden geschreven door Naomi Alderman, die ook het boek ‘The Power’ schreef. Ze won dit jaar de Baileys Women’s Prize for Fiction.

Zombies Run voor iPhone

Volgens de makers kan hardlopen een nogal eenzame en saaie bedoening zijn. Met Zombies Run 5K Training willen ze je aandacht een beetje afleiden. Terwijl je naar een spannend verhaal luistert, loop je ongemerkt meerdere kilometers weg. De app is al gebruik voor het trainen voor 5K’s, 10K’s en zelfs marathons. Door de app gedeeltelijk gratis te maken hoopt ontwikkelaar Six to Start een nog groter publiek te trekken. In de game vind je 24 unieke verhalen, waarbij het draait om het overleven van de mensheid.

Nadat je helicopter is neergeschoten in een veld vol zombies ren je naar de laatste plek op aarde die nog over is: het stadje Abel. Je gaat samen met dr. Maxine Myers in training om een Runner te worden, een held in deze post-apocalyptische wereld. Je verzamelt de noodzakelijke hulpgoederen, redt overlevenden en verdedigt het stadje. Bijzonder aan deze nieuwe versie is ook dat je nu gelijktijdig muziek kunt afspelen van je aantal muziekdiensten. Het werkt met Spotify, Google Play Music en Pandora, helaas niet met Apple Music. Tijdens het luisteren wordt de muziek af en toe onderbroken door aanwijzingen uit het verhaal.

Zombies Run voor iPhone

Verder is ook nieuw dat de app nu werkt met Android Wear 2.0, zodat je helemaal niet meer je smartphone hoeft mee te nemen. Met gekoppelde (draadloze) oordopjes hoor je het hele verhaal vanaf je smartwatch.

Zombies Run 5K Training downloaden

Wil je de vernieuwde Zombies Run 5K Training downloaden, dan kun je terecht in de App Store (iPhone) en Google Play (Android). Je hebt er minimaal iOS 9.3 of Android 4.4 voor nodig.