Zepp Play Soccer

Zepp Play Soccer: een sensor voor voetballers

Met Zepp Play Soccer meet je je prestaties terwijl je aan het voetballen bent. Zepp maakt al een aantal jaren sensoren voor tennis, golf en honkbal maar voor s’ werelds populairste sport hadden ze nog geen geschikte sensor. Met de sensoren meet je de afgelegde afstand, het aantal keren schoppen tegen de bal en de tijdsduur van wandelen, sprinten en rennen.

Zepp Play Soccer meet hoeveel je loopt

Je draagt de sensor in een soort beenwarmer, die je over of onder je voetbalkousen kunt dragen. De sensor maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone en levert ruwe data. Je zult er zelf iets mee moeten doen. De bijbehorende app geeft dus geen trainingstips en bevat ook geen tips van professionele voetballers. Op basis van de data moet je zelf in staat zijn om te kijken op welke punten je je voetbalkunsten kunt verbeteren. De Zepp Play Soccer is een alternatief voor de Adidas miCoach-voetbal.

Zepp Play Soccer stop je in een sok

De Zepp Play Soccer-app voor iPhone en Android bevat een Team Game-modus waarmee je meerdere sensoren met elkaar kunt koppelen. Zo kun je ook elkaars statistieken bekijken en een leaderboard bekijken. Wie heeft de meeste kilometers gelopen? Wie heeft het meest gewandeld? Je valt nu meteen door de mand. Je kunt er ook scores mee bijhouden, wat bijvoorbeeld handig kan zijn bij een jeugdteam. Iemand op het veld moet dan wel invoeren wie een doelpunt heeft gescoord, zodat ouders die niet bij de wedstrijd aanwezig zijn toch weten wat er speelt.

Zepp-sensor voor voetbal

Je kunt kiezen uit twee maten: S/M en M/L. De sensor-beenwarmers zijn volgens Zepp comfortabel om ook langere tijd te dragen. Zepp heeft samengewerkt met professionele sporters om te zorgen dat het ook in de praktijk werkt. De sensor zit vlak naast je kuitspier, wat tot minder irritatie moet leiden dan aan de voorkant op je scheenbeen of bij je enkels.

De Zepp Play Soccer is voor €119,95 verkrijgbaar in de Apple Store.