Zepp Labs honkbal en softbal

Zepp Labs haalt sensoren voor honkbal en softbal van de markt

Zepp Labs mag niet langer de honkbal- en softbal-sensoren verkopen in de VS. Het heeft allemaal te maken met een overtreding van patenten. Zepp Labs werd aangeklaagd door concurrent Blast Motion en heeft na twee jaar steggelen een overeenkomst kunnen sluiten. De rechtbank oordeelde dat beide bedrijven inbreuk maken op elkaars patenten.

Als gevolg daarvan liggen de Zepp honkbal- en softbal-sensoren niet langer in de winkel, maar je hoeft je niet te haasten. De beslissing gaat namelijk pas in juni 2018 in. De sensoren voor tennis, golf en voetbal blijven wel gewoon op de markt.

Zepp honkbal- en softbal-sensoren

Gelukkig kunnen huidige eigenaren hun sensoren wel gewoon blijven gebruiken. Ook komen er nog nieuwe functies aan, onder andere voor de Apple Watch en andere wearables. De bestaande functies zullen ook gewoon aanwezig blijven.

Ondertussen probeert Blast Motion klanten te winnen onder de huidige Zepp-gebruikers, terwijl ze ook nog verwikkeld zijn in een rechtszaak met Diamond Kinetics. Blijkbaar zijn heel veel bedrijven tegelijk op het idee gekomen om sensoren te maken waarmee je het slaan met een honkbal- of softbal-bat kunt meten.