Xiaomi PetBit voor je hond

Xiaomi maakt de PetBit voor honden

Xiaomi maakt al heel wat goedkope fitnesstrackers voor mensen, maar met de PetBit hebben ze een nieuwe doelgroep gevonden: honden. De Xiaomi PetBit moet ervoor zorgen dat je hond voldoende beweegt. Je maakt de tacker aan de halsband van de hond vast en vervolgens kan het baasje alles uitlezen: de locatie, afgelegde afstand en verbrande calorieën. Dat gebeurt allemaal realtime.

Eigenlijk werkt alles hetzelfde als de eenvoudige fitnesstrackers voor mensen die Xiaomi uitbrengt. Met slechts 26 gram en afmetingen van 5 x 4,6 x 1,8 cm is de PetBit makkelijk aan de halsband te bevestigen. De tracker kan dankzij de IPX7 rating tegen water, dus je hond kan nog steeds het water in rennen of in een regenbui lekker de deur uit gaan. Langere onderdompeling in water wordt niet aangeraden.

Xiaomi PetBit

’s Avonds laat is de PetBit blauw verlicht en knippert, zodat je de hond in het oog kunt houden. Er zit ook een QR-code op de tracker, waarmee iedereen kan achterhalen wie de eigenaar van de hond is. Zoals gebruikelijk bij Xiaomi gaat de PetBit eerst in China in de verkoop en zal daarna pas internationaal beschikbaar komen. Je hoeft de tracker niet vaak los te halen om op te laden, want de PetBit gaat ongeveer 30 dagen mee op een volle batterij. Er zit een energiebesparende modus op die je als eigenaar op afstand kunt activeren. Je kunt kiezen uit zilver/wit of grafiet/zwart.

Xiaomi PetBit voor je hond

Xiaomi is in korte tijd hét adres geworden voor mensen die een goedkope fitnesstracker zoeken en met deze tracker kunnen ook honden iets aan hun conditie doen. Het grootste pluspunt is de prijs: slechts 30 dollar. Daarmee is Xiaomi veel goedkoper dan concurrenten, die vaak ook nog een maandabonnement vereisen om de locatie te kunnen volgen.

Xiaomi PetBit voor je hond