Xiaomi Miija

Xiaomi Mijia is een hybride smartwatch voor een zacht prijsje

Niet iedereen wil rondlopen met een opvallende fitnesstracker of smartwatch. Speciaal voor die mensen zijn er hybride horloges gemaakt en met de komst van de Xiaomi Mijia heb je er weer een optie bij. Xiaomi staat erom bekend dat ze bestaande technologie heel goedkoop maken en dat is ook bij deze Mijia weer het geval: voor rond de 50 euro heb je een ‘smartwatch’.

Een hybride horloge combineert het klassieke uiterlijk van een analoog horloge met wat slimme functies. Zo kun je notificaties ontvangen en je stappen bijhouden. Voorbeelden zijn de Nokia Steel, Misfit Command en Garmin Vivomove. Nu is er ook eentje van Xiaomi, het Chinese budgetmerk dat erom bekend staat dat ze de innovaties van bekende merken naar de massa brengen. Dat deden ze eerder met de Mi Band 3, een fitnesstracker met OLED-scherm en NFC, die je voor de prijs van een instapmodel Fitbit aanschaft.

Xiaomi Miija

Xiaomi Mijia

De Xiaomi Mijia is de oplossing voor mensen die iets goedkoops zoeken dat op een traditioneel horloge lijkt. Met een minimalistisch design en een diameter van 40mm past het klokje om elke pols. Het horloge heeft drie wijzers: twee voor de tijd en een extra om je stappen weer te geven. Het werkt samen met de MiFit-app die je op je smartphone installeert. Dit is dezelfde app die je ook voor de Mi Band nodig hebt.

De Xiaomi Mijia meet het aantal stappen, de afstand en geeft een schatting van de hoeveelheid calorie├źn die je hebt verbrand. Je kunt ook gebruik maken van trilmeldingen als er een telefoongesprek binnenkomt en er zit een wekker in. Via de bijbehorende app pas je de instellingen hiervan aan.

Xiaomi Miija

De behuizing is gemaakt van staal en de wijzerplaat is bedekt met mineraalglas. Bandjes vervang je snel via de quick release-functie en je kunt daarbij kiezen uit drie kleuren: wit, grijs en zwart. Zwemmen kan ook: tot op 30 meter diepte. Het horloge werkt op een CR2430 knoopcelbatterij en verbruikt weinig energie dankzij Low Power Bluetooth. Met een prijs van CNY 349 (ca. 50 euro) is dit een van de goedkoopste hybride smartwatches die je kunt krijgen. Momenteel alleen verkrijgbaar in China, maar de internationale uitrol duurt niet lang meer.