Withings Pulse HR

Withings Pulse HR daagt Fitbit uit met nieuwe fitnesstracker

De Withings Pulse HR is een klassiek uitziende fitnesstracker met ingebouwde hartslagmeter. De Pulse HR is bedoeld voor mensen die een smartwatch te veel van het goede vinden. Het Franse bedrijf laat er geen gras over groeien: nog maar een paar maanden nadat het zelfstandig werd van Nokia zijn er alweer twee nieuwe producten uitgebracht: de Withings Steel HR Sport en deze Pulse HR. Die laatstgenoemde is een vernieuwde versie van de Withings Pulse, de eerste fitnesstracker van het bedrijf uit 2013. Met een batterijduur van 20 dagen, slimme notificaties en allerlei fitnessfuncties heeft de Pulse HR veel te bieden. Voor het eerst zit er ook een hartslagmeter in, zoals de naam al aangeeft.

Withings Pulse HR: de sensoren

De fitnesstracker beschikt over meerdere sensoren, waaronder een hartslagmeter die elke 10 minuten een meting doet als je in rust bent. Tijdens het sporten gebeurt de meting continu. Je kunt ook je slaap meten en krijgt dan info over de lengte en kwaliteit van je slaap te zien. Een Sleep Score zet dit om naar een getal. Je kunt dit uitlezen in de Withings Health Mate-app. Het Smart Wake-up alarm maakt je met trillingen wakker als je in een lichte slaap bent en het bijna tijd is om op te staan.

Withings Pulse HR tijdens het sporten

Sporten met de Withings Pulse HR

Wat het sporten betreft heb je keuze uit meer dan 30 activiteiten zoals wandelen, hardlopen, yoga, volleybal, roeien, boksen, skiën en meer. Ook kun je tot op een diepte van 5 ATM gaan zwemmen. De fitnessband herkent automatisch de bewegingen van 10 populaire activiteiten. De rest moet je handmatig starten.

Withings Pulse HR fietsen

Elke activiteit laat metingen zien op het OLED-scherm en via de Health Mate-app. GPS zit er niet in maar met Connected GPS kun je wel de route van je hardlooprondje afleggen. De fitnesstracker heeft een stalen behuizing (316L en een zwart polycarbonaat oppervlak. Je kunt het combineren met verschillend gekleurde siliconen polsbandjes. Later dit jaar komen er nog meer opties bij.

Withings Pulse HR met iPhone

Withings Pulse HR kopen

De batterij binnenin heeft een capaciteit van 110 mAh en is oplaadbaar. Je kunt er 20 dagen mee doen. De Steel HR Sport heeft ook een lange batterijduur, maar ziet er meer uit als een traditioneel horloge. Hij kost €130 en ligt vanaf december 2018 in de winkel.