Withings Go tracker

Vernieuwde Withings Go kan goedkoop je hartslag meten

Withings staat weer op eigen benen, na een aantal jaren onder de vleugels van Nokia te hebben gebivakkeerd. Dat betekent ook nieuwe producten, zoals een vernieuwde Withings Go die goedkoop je hartslag gaat meten met de Pulse HR functie.

Dat blijkt uit gelekte informatie van de Amerikaanse toezichthouder FCC. De waterbestendige Withings Go bestaat al langer en is een schijfje dat je beweging in de gaten houdt. Er zit een E-Ink-schermpje in waarmee je je activiteiten kunt meten en kunt zien hoe laat het is. Voor wandelen, hardlopen en zwemmen kun je automatisch 24/7 sporten herkennen en ook andere dagelijkse activiteiten kan de Withings Go herkennen, zoals slaap. Het scherm bestaat uit 88 segmenten die zich vullen naarmate je dichterbij je dagelijkse doel komt.

Withings Go 2 bij FCC

Withings Go 2

Er komt nu een sterk verbeterde versie van de Withings Go aan, met ingebouwde hartslagmeter. De aanduiding Pulse HR maakt duidelijk dat je er straks ook hartslag mee kunt meten. Het modelnummer WAM03 wijst erop dat dit een nieuwe versie is, want de vorige had modelnummer WAM02. Het uiterlijk wordt ook anders. De nieuwe Withings Go krijgt een rechthoekig uiterlijk. Verder zal de manier waarop je de Go draagt gaan veranderen, want om je hartslag te meten zal er nauw contact met de huid moeten zijn.

Withings Go 2 nieuw

Ook de batterij gaat veranderen. De Pulse HR bevat een 110 mAh oplaadbare Lithium-Ion-batterij, terwijl je in het origineel uit 2015 een knoopcelbatterij moest gebruiken die 8 maanden meeging. Onder leiding van voormalig medewerker Eric Carreel staat Withings weer op eigen benen. Hij was een van de oorspronkelijke mede-oprichters van het bedrijf en kocht het dit jaar weer terug van Nokia. Vlak daarna verscheen de Withings Steel HR Sport, een hybride smartwatch met GPS en meting van VO2 Max.