withings activite pop horloge

Withings Activité Pop: goedkopere smartwatch met fitnessfuncties

Fitnesstrackers zien er vaak hetzelfde uit, maar Withings liet eerder al met de Withings Activité zien dat het ook anders kan. Die ziet eruit als een normaal horloge, maar met een ingebouwde stappenteller en andere sensoren. Er zat alleen één nadeel aan: de prijs van €390 was nogal fors. De Franse fabrikant lost dat op met de nieuwe Withings Activité Pop, een goedkopere uitvoering. Die kost ongeveer de helft en is vanaf januari 2015 te bestellen.

withings activite pop horloge

Er zit een batterij in die 8 maanden meegaat, veel langer dan de doorsnee smartwatch. Verkrijgbaar in iets goedkopere materialen dan de originele Activité, in de kleuren Azure, Shark Grey en Sand. In plaats van een lederen bandje zit er een bandje van siliconenrubber aan dit horloge. De behuizing van het horloge zelf heeft een PVD-coating in plaats van metaal.

Net als bij het originele horloge zit er een tweede wijzerplaat rechtsonder. Je kunt er stappen mee meten, je slaappatroon in de gaten houden en een alarm instellen, zodat je op het optimale tijdstip wakker wordt. Je kunt er ook gewoon mee douchen: hij is waterbestendig tot 30 meter diepte.

withings actvite pop

Volgens CEO Cédric Hutchings heeft deze Withings-smartwatch een voordeel ten opzichte van gewone fitnesstruckers. De normale apparaatjes verdwijnen na verloop van tijd in een la, omdat je ze steeds vergeet op te laden of omdat je het een gedoe vindt om steeds uit je broekzak te halen. Bij de Withings Activité en deze nieuwe Activité Pop zou dat probleem niet bestaan, omdat je al gewend bent om elke dag een horloge om te doen. Het nieuwe horloge is te zien op de elektronicabeurs CES 2015 in Las Vegas.