withings-activite-horloge

Withings Activité: fitnesstracker verstopt in Zwitsers horloge

Withing is een Frans merk voor fitnesstrackers, weegschalen, bloeddrukmeters en andere accessoires met app. De Withings Pulse doet het in Nederland best goed en alle andere producten zijn ook best een aanrader. Maar met het Withings Activité-horloge overtreffen ze zichzelf. Dit horloge, dat in Zwitserland wordt gemaakt, ziet eruit als een gewoon analoog horloge. Maar in werkelijkheid zitten er allerlei sensoren in verstopt. De Withings Activité kan stappen tellen, je wekken met een subtiele trilfunctie en kijken of je genoeg calorieën hebt verbrand. Je leest alles af via de Health Mate-app.

withings-activite-horloge

Omdat er geen informatie op de wijzerplaat kan worden vertoond, moesten de makers van dit horloge iets anders verzinnen. Rechtsonder vind je een wijzertje, die van 0 naar 100 kan oplopen. Heb je via de bijbehorende app ingesteld dat je 10.000 stappen wilt lopen, dan geeft het metertje aan hoeveel procent van je doel je hebt bereikt. Bij 3.000 stappen zal het metertje dus op 30% staan. Voor de rest werkt de Withings Activité als een normaal horloge, als zitten er wel wat slimme trucs in. Je kunt bijvoorbeeld waarschuwingen krijgen als er een telefoontje of sms-bericht binnenkomt. En het horloge kan net als de Withings Pulse je slaapgedrag in de gaten houden.

withings activite

De Withings Activité zal waarschijnlijk vooral mensen aanspreken die al die fitnesstrackers veel te sportief vinden. Logisch ook, want als je voor je werk een strak zakelijk pak aan moet, ziet zo’n plastic klokje er meestal wat goedkoop uit. Bij dit Withings-horloge ben je beter af, als het om dure uitstraling gaat: het horloge heeft een echt leren bandje en een venster van saffierglas, dat erg krasbestendig is. Datzelfde materiaal zal straks ook in de iPhone worden gebruikt. Goedkoop is anders: de Withings Activité gaat 390 dollar kosten en is in de herfst van 2014 verkrijgbaar in twee uitvoeringen: zwart en wit. Er is ook een plastic horlogebandje voor mensen die de Activité willen dragen tijdens zwemmen en cardio-oefeningen.