WhatsApp Wear OS

Zo kun je WhatsApp gebruiken op je Wear OS smartwatch

Heb je een smartwatch met Wear OS, dan wil je op de hoogte blijven, ook als je tijdens het sporten even gaat pauzeren. Voor veel mensen is WhatsApp de belangrijkste berichtendienst, waarmee ze 24 uur per dag bereikbaar willen zijn. Heb je een Wear OS smartwatch en ga je daarmee sporten, dan kun je toch zicht houden op de chats van WhatsApp. Er is helaas geen officiële WhatsApp-app voor Wear OS, maar het is toch mogelijk om op je horloge je berichten in de gaten te houden.

WhatsApp op Wear OS

WearOS werkt goed met meldingen en die kun je ook van WhatsApp ontvangen. Ook kun je meteen erop reageren. Hiervoor gebruik je de dicteerfunctie. Het werkt echter alleen als je een Android-telefoon hebt. Voor iPhone-gebruikers is het niet mogelijk om op notificaties in Wear OS te reageren.

Komt er een officiële WhatsApp-app voor Wear OS?

Waarschijnlijk komt er geen officiële WhatsApp-app voor je Wear OS-horloge. Het is eigenlijk niet ideaal om berichten op je pols te ontvangen en erop te reageren, dus Facebook (het moederbedrijf van WhatsApp) zal er geen moeite in willen steken. Sommige mensen zullen er geen moeite mee hebben om hun berichten te dicteren, maar voor het merendeel van de mensen zal het voldoende zijn om alles op de smartphone af te handelen. Langere antwoorden zul je toch meestal al via je smartphone intikken. Voor externe ontwikkelaars is het maar de vraag of het zin heeft om een Wear OS-app voor WhatsApp te maken. Het is haalbaar, maar WhatsApp maakt het ontwikkelaars niet makkelijk en het risico bestaat altijd dat een app op een gegeven moment niet meer werkt. Investeer er daarom niet te veel geld in en kies een app die niet meer dan 1 of 2 euro kost. Tenzij je deze functie echt zó dringend nodig hebt dat je er meerdere euro’s voor over hebt, natuurlijk.

WatchChat for WhatsApp

Om WhatsApp op je Wear OS smartwatch te gebruiken heb je de app WatchChat for WhatsApp nodig. Deze is te vinden in de Google Play Store en maakt gebruik van de webfunctie van WhatsApp, waarbij je een QR-code moet scannen. WhatchChat laat de app denken dat het een webbrowser is waarin de officiële webapp draait. Uiteraard werkt dit alleen voor mensen met een Android-smartphone en loop je de kans dat het op een gegeven moment niet meer goed werkt. Telkens wanneer je de app op je Wear OS horloge opent, moet je ook WhatsApp op je smartphone openen om een nieuwe QR-code te syncen.

WhatsApp voor Wear OS

Messages for Wear OS

Er is nog een andere oplossing, namelijk Messages for Wear OS en ook hiervoor heb je een Android-smartphone nodig. Het mooie van deze app is dat hij meerdere chatdiensten ondersteunt, namelijk WhatsApp, Facebook Messenger, Slack, Viber, Telegram, Line en nog meer. Na het openen van de app op je Android-toestel moet je verbinding maken met je WhatsApp-account. Daarna installeer je de bijbehorende Wear OS-app. Als je een linkje krijgt toegestuurd, dan kun je deze openen in een webbrowser. Het is op die manier zelfs mogelijk om een YouTube-linkje te openen. Ook kun je foto’s en video’s bekijken die je via WhatsApp krijgt toegestuurd.

Wil je WhatsApp op de Apple Watch gebruiken, dan vind je meer informatie op onze zustersite iCulture.