Deze nieuwe wearables zijn te zien tijdens CES 2018

Tijdens de CES 2018 consumentenelektronicabeurs zijn er talloze nieuwe wearables te zien. Wat valt er dit jaar te beleven? In dit overzicht zie je welke interessante producten op het gebied van sport en fitness zijn aangekondigd.

Garmin Forerunner 645 Music

Garmin heeft met de Forerunner 645 een nieuw horloge voor hardlopers en sporters in het assortiment. Nieuw bij dit model met ingebouwde GPS-functie is dat je muziek kunt luisteren zonder een smartphone mee te nemen. Bij de Vivoactive 3 was dat nog wel nodig en het was dan ook een veelgevraagde functie onder Garmin-gebruikers. De ingebouwde muziekspeler biedt ruimte voor maximaal 500 muzieknummers, die je via Bluetooth-oordopjes kunt beluisteren. Je kunt ook betalen met Garmin Pay, al is die betaaldienst nog niet in Nederland en België te gebruiken. Als smartwatch is de batterijduur 7 dagen en bij gebruik van de GPS-functie tussen de 5 en 12 uur. Via een gekoppelde iPhone kun je meldingen binnenkrijgen en via de Garmin Connect-app installeer je extra functies. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en donkerrood voor €450, terwijl het model zonder muziek voor €400 in de winkel ligt in de kleuren zwart en zand. De horlogebandjes zijn verwisselbaar.

De Garmin Forerunner 645 Music ligt in het eerste kwartaal van 2018 in de winkels.

Garmin Forerunner 645 Music man

Slimme badkleding van Spire en Swim.com

Bij Spire vind je slimme badkleding voor mannen en vrouwen. Deze meten automatisch de hoeveelheid tijd die je in het zwembad doorbrengt. De slimme functies worden geleverd door de Spire Health Tags, die je op taillehoogte in de zwembroek of het badpak steekt. Deze synchroniseren de metingen automatisch met je smartphone, waar je ze in de Swim.com-app kunt bekijken. Verkrijgbaar vanaf eind maart in verschillende modellen. Voor de slimme functies betaal je wel extra.

Spire slimme zwembroek

L’Oreal UV Sense-nagelsticker

Met de nagelsticker van L’Oreal kun je zien of je te lang in de zon ligt. Vorig jaar bracht L’Oreal al een UV-sticker voor het hele gezin uit, nu is er een kleiner model met de naam UV Sense. Deze kleine sensor werkt zonder batterijen en is bedoeld om op je duimnagel te plakken. De sticker heeft een diameter van 9mm en is nog geen 2mm dun. Na twee weken is de sticker aan vervanging toe. Je krijgt metingen van de UV-straling op je iPhone of Android-toestel te zien. Zo kun je bekijken hoe lang je bent blootgesteld aan UV-stralen en krijg je een seintje als het tijd is om de schaduw op te zoeken of op nieuw zonnebrand aan te brengen. Vanaf de zomer van 2018 verkrijgbaar in de VS, in 2019 ook in andere landen.

L'Oreal UV Sense

Bragi Dash-oordopjes nog slimmer

De Bragi Dash-oordopjes worden nog beter, dankzij een samenwerking met Audio Analytic. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software voor de herkenning van geluiden. Met de oordopjes kun je het geluidsniveau automatisch laten aanpassen als er een gesprek plaatsvindt. Na afloop van het gesprek gaat de muziek terug naar het oorspronkelijke geluidsniveau.

Bragi Dash tijdens het zwemmen

Slimme oordopjes van Nuheara

Hearables zijn in 2017 snel gegroeid en in 2018 kunnen we nog meer aankondigingen verwachten. Het Australische bedrijf Nuheara kondigde vorig jaar de IQbuds aan en dit jaar hebben ze alweer twee nieuwe modellen. De iQbuds Boost zijn gemakkelijker aan te passen dan de originele modellen. De functie Ear ID analyseert je gehoor en past de instellingen van de oordopjes daarop aan. Daarnaast is er de LiveIQ, met ruisonderdrukking en een compacter uiterlijk. Had je eerder al de IQbuds gekocht, dan kun je een update verwachten die de batterijduur verbetert naar 20 uur.

Nuheara IQbuds Boost

Suunto Movesense-producten

Suunto heeft op de CES 2018 een aantal producten voor het Movesense-platform aangekondigd. Het platform zal worden opengesteld, zodat ook andere fabrikanten accessoires kunnen maken voor Movesense. De eerste partners zijn ook al bekend: Runteq, Supa, Trimix en All in One. Zij zullen al binnen een paar weken hun accessoires op de markt brengen.

Suunto Movesense

Zodra er meer nieuwe accessoires worden aangekondigd, lees je dat hier!