voedingsrichtlijnen

Voedingsrichtlijnen wereldwijd verschillen nogal

voedingsrichtlijnen
voedingsrichtlijnen
Voedingsgewoontes zijn zo gevarieerd als je vriendenkring: terwijl de ene persoon zweert bij diepvriespizza’s, eet de ander liever een ingewikkeld gerecht met (ugh!) kippenmaagjes. En terwijl Italianen zich lam eten aan pasta, tappen de Maasai gewoon wat bloed van een koe af. Het is dan ook interessant om te zien hoe de voedingsadviezen wereldwijd verschillen. Op deze webpagina is te zien wat de adviezen per land zijn.

Bijvoorbeeld in Polen, een land waar ik een tijdje gewoond heb. Dat ‘Do not drink alcohol’ in de voedingsadviezen staat, is wel te begrijpen. Maar moet je echt twee grote glazen melk per dag drinken en je calorieën vooral halen uit graan? Venezuela heeft een heel bijzonder advies: probeer te eten met het gezin en ga hygiënisch met voedsel om. Oh, en pas op je geld. In IJsland moet je dagelijks minimaal een halve kilo groente of fruit naar binnen werken.

Het is eigenlijk jammer dat Zweden niet in de lijst staat, een land waar de afgelopen twee jaar een zodanige LCHF-gekte is losgebarsten, dat er geen roomboter meer in de winkel te krijgen was. Hartstikke gevaarlijk trouwens, dat boter. Zit allemaal verzadigd vet in dat je volgens officiële de voedingsrichtlijnen in bijna alle landen beter niet kunt eten. Alleen lopen die richtlijnen meestal wel een paar jaar achter en zijn ze nog vooral bedoeld om je zo vetvrij mogelijk te laten eten.