wandelen-natuurpark

Virtual Walk: virtueel wandelen door Boston, New York door of de natuur

Omdat ik wat vaker lange stukken door de stad loop, ging ik op zoek naar een app waarmee je van wandelen een spelletje maakt. Een soort Zombies Run!, maar dan voor wandelen. Virtual Walk leek daarvoor wel geschikt: je kiest een wandeling en onderweg kun je allerlei bezienswaardigheden unlocken. Er staat bijvoorbeeld een 10 kilometer lange wandeling door Manhattan in de app, die je kunt wandelen in de stad zelf, of als virtuele wandeling op de loopband kunt doen. Onderweg zijn er tussenstops waarbij je nieuwe informatie kunt unlocken.

wandelen-natuurpark

De eerste tussenstop is al na 900 meter bij het Empire State Building. Daarna loop je virtueel door naar Times Square en Radio City Music Hall. De routes geven je een doel om naartoe te lopen, ook al sta je in werkelijkheid op een loopband. Als je 10 kilometer te lang vindt, kun je ook een wandeling door Arches National Park (2,4 km) of rondom het Capitool in Washington (4,4 km) lopen. Tegen betaling krijg je toegang tot wandelingen in Londen, Parijs, Beverly Hills en op allerlei andere plekken. Je krijgt geen Google Street View te zien tijdens het lopen, maar komt onderweg wel meer te weten over interessante bezienswaardigheden op je virtuele route. Pas wanneer je de aangegeven afstand hebt gelopen, krijg je de informatie te zien.

virtual-walk-android-1 batterij-4-7-inch-iphone-6-2

Voor wie?

Virtual Walk is geschikt voor iedereen die wat meer wil bewegen. Je bent niet verplicht om in een bepaald tempo te lopen, maar kiest zelf waar je virtueel gaat lopen en hoe snel. De Android-app ziet er wel iets mooier uit dan de (inmiddels verouderde) iPhone-versie van de app. In de Android-versie kun je ook samen met anderen lopen. Geschikt voor heel veel mensen: of je nu door het winkelcentrum loopt, in het bos of op de loopband: alle gemaakte stappen dragen bij aan de virtuele wandeling.

Is het wat?

De Android-versie van de app ziet er goed uit en biedt de meeste functies, maar ook met de iPhone-versie kun je goed uit de voeten. Ik merkte dat ik meer gemotiveerd raakte door een doel voor ogen te hebben: het is vaak maar een paar kilometer om het volgende tussenpunt te bereiken, waardoor je lange afstanden zoals de Boston Marathon kunt afleggen zonder dat het saai wordt. Zeker als je de Boston Marathon over een paar dagen uitsmeert, moet het lukken om die afstand binnen een week te lopen.

Downloaden voor iPhone: Virtual Walk voor iPhone
Downloaden voor Android: Virtual Walk voor Android

Foto: Natalie Lucier, Flickr CC