burch_ketting_fitbit

Verstop je Fitbit in een sieraad

Bij fitnesstrackers ligt de nadruk vooral op functioneel en onopvallend. Als modeaccessoires maken ze een minder goeie beurt, ook omdat ze soms lastig te combineren zijn met bijvoorbeeld een leuk jurkje. Daar is nu een oplossing voor: modeontwerper Tony Burch heeft een aantal sieraden ontworpen voor de Fitbit Flex. De siliconen armband die je er standaard bij krijgt, laat je thuis. In plaats daarvan draag je je Flex in een armband of hanger die er wél stijlvol uitziet.

burch_ketting_fitbit

Burch ontwierp een messing hanger ($175), die je aan een halscollier draagt, een messing armband ($195) en zowaar een aantal siliconen armbanden ($38). Het moet maar net je smaak zijn, maar ze laten wel mooi zien dat er hele nieuwe accessoirelijnen kunnen ontstaan rond wearables. Als Fitbit geen mooie accessoires maakt, dan is er wel een modeontwerper die zich erop stort. We zullen de komende tijd nog wel meer van dit soort sieraden zien. De Fitbit moet je er nog wel apart bij kopen en het is jammer dat het alleen geschikt is voor dat ene model (Flex), want de Fitbit One en veel goedkopere Fitbit Zip hebben ook zo’n kleine sensor, die je best in een sieraad zou kunnen verstoppen.

burch_siliconen_armband_fitbit

Het mooie bij de accessoires die Fitbit zelf meelevert, is dat ze de techniek grotendeels aan het oog onttrekken. Je ziet een rubberen armband, maar pas als je de sensor eruit haalt, zie je hoe groot die is. Het is simpel en onopvallend, zeker als je de zwarte versie koopt. Het trekt geen aandacht. Bij de sieraden van Tony Burch is eerder het omgekeerde het geval: ze vallen op, maar tegelijk zie je niet dat er een Fitbit in zit. Dat geldt ook voor de siliconen armbanden, waarin het Tony Burch-logo met de letter T is uitgesneden om nog de statuslampjes te kunnen zien.

burch_armband_fitbit

Het is te hopen dat Fitbit met meer modeontwerpers gaat samenwerken zodat we straks nog meer keuze hebben om fitbits te dragen.

Via: The Verge