upright-houding-rug

UpRight: weg met je rugpijn!

Een goede houding kan je rugpijn en andere ongemakken besparen. Als je vanwege je werk veel moet zitten, kun je maar het beste zorgen dat je niet constant in een rare kronkel zit. De UpRight helpt daarbij: dit is een sensor voor je onderrug, die je binnen een paar weken een betere houding aanleert. Weg rugpijn.

upright-houding-rug

De prijs van $69 geldt alleen voor early adopters. Daarna betaal je $79 voor één exemplaar, $139 voor een dubbelpak en $276 voor een gezinspak met vier sensoren. Het mooie van UpRight is dat het een passieve training is, dus je hoeft eigenlijk niets te doen. Je gaat gewoon verder met je werk: teksten tikken op de laptop, presentaties geven aan klanten of kletsen bij de koffieautomaat.

Je begint met het dragen van de UpRight gedurende 15 minuten per dag. Hoe sterker je rugspieren worden, hoe langer je met de UpRight kunt trainen. Na twee tot drie weken zijn je rugspieren al heel wat sterker geworden, beloven de makers. En niet veel later is je houding vrijwel ongemerkt verbeterd. Je krijgt dagelijkse opdrachten via een mobiele app, krijgt inzicht in hoe een slechte houding je gezondheid kan schaden en krijgt motiverende tips waar ook familie en vrienden iets aan hebben.

UpRight heeft al voldoende geld binnengehaald om het project uit te voeren. Er was 70.000 dollar nodig, maar er is al 100.000 dollar opgebracht door investeerders. De UpRight lijkt wel op de LumoBack, een soortgelijke rugsensor die je houding in de gaten houdt.

Meer info: UpRight via Indiegogo