Under Armour Healthbox

Under Armour’s weegschaal en fitnesstracker werken niet meer goed

Under Armour maakt sinds 2017 geen nieuwe fitnesstrackers meer. Nu is het bedrijf ook gestopt met de software-updates en dat heeft nogal wat gevolgen. De HealthBox collectie, bestaande uit een weegschaal, fitnessarmband en hartslagmeter voor je borst, kunnen geen metingen meer uitvoeren. Under Armour heeft ook stilletjes de app UA Record verwijderd uit de app stores voor iPhone en Android. Dat gebeurde op 31 december.

Overstappen naar MapMyFitness is een stap terug

Een week later liet het bedrijf weten dat mensen de HealthBox kunnen blijven gebruiken, maar alleen als ze hun data overzetten naar MapMyFitness. Dit is een fitnessplatform dat in 2013 werd overgenomen door Under Armour. Het probleem is echter dat het niet goed werkt. Je kunt er namelijk niet je stappen, gewicht, slaap en rusthartslag mee vastleggen. En dat zijn nou net de belangrijkste metingen die je wilt verzamelen met de fitnessarmband, weegschaal en hartslagmeter. Het enige wat MapMyFitness kan vastleggen zijn je workout-statistieken en de een schatting van de verbrande calorie├źn.

Under Armour Healthbox

UA Record app werkt niet meer

Het is extra jammer, omdat de software van de HealthBox juist erg goed beviel. Je hebt nog tot 31 maart 2020 om naar een andere oplossing te zoeken, want dan stopt de UA Record-app definitief te werken. Er zullen waarschijnlijk geen software-updates meer komen, ook niet als er nog fouten of beveiligingslekken worden ontdekt. Helaas gebeurt het wel vaker met producten die worden overgenomen: op een gegeven moment heeft het moederbedrijf geen zin meer in verdere ontwikkeling.

HTC Healthbox

Nike heeft dat slimmer opgelost door een samenwerking met Apple. Met de Apple Watch Nike+ hoeft het bedrijf zelf geen fitnesstrackers meer te maken, maar kan wel een smartwatch met Nike-software en -logo op de markt brengen. Als fitnesstracker kan de Nike+ Apple Watch een goed alternatief zijn. Je koopt er eentje vanaf ongeveer 400 euro.