Under Armour schoen

Under Armour en Samsung gaan je coachen bij het hardlopen

Under Armour gaat in 2019 de activiteiten opvoeren en gaat meer voor hardlopers doen. Ook kondigen ze een samenwerking met Samsung aan. De HOVR-loopschoenen gaan nauw samenwerken met de Samsung Galaxy smartwatch, de MapMyRun-app en de JBL UA True Wireless Flash oordopjes. Al die producten moeten elkaar aanvullen.

Op die manier krijg je een hoop informatie over je hardlooprondjes. Under Armour-topman Jim Mollica spreekt van een ‘compleet gesloten systeem’. Meestal is dat een slecht teken, maar in dit geval zou het een pakket moeten opleveren dat zo nauw met elkaar samenwerkt, dat je niet meer anders wilt. Je krijgt realtime coaching, waarmee je in een periode van vijf weken vijf procent sneller zou moeten lopen.

Under Armour schoenen en Samsung smartwatch

De Samsung-smartwatch met de MapMyRun-app moet je daarbij gaan helpen. Het horloge maakt automatisch verbinding met de slimme schoenen van Under Armour, de HOVR Connected shoes. Je hoeft niets in te stellen. Je krijgt realtime metingen van cadans, staplengte, tempo en meer. Door de oordopjes erbij te gebruiken hoor je in je oor de hardloopcoach.

Under Armour liet de set tijdens de techbeurs CES 2019 voor het eerst zien. Het bedrijf zoekt naar meer mogelijkheden om dit nog verder uit te breiden, mogelijk ook met andere partners.