Pivot Yoga broek

Deze slimme yogabroek meet wat je doet

Slimme kleding is nog niet op elke straathoek te vinden, maar er komt wel steeds meer aanbod. Met de Pivot Yoga-broek krijg je feedback over je houding dankzij kleine sensoren die erin zijn verwerkt. Ook weet je meteen of je een oefening goed uitvoert. Yoga is namelijk best lastig om te leren, als je het thuis in je slaapkamer wilt doen. Er is geen trainer in de buurt die je erop wijst als je iets fout doet.
Lees verder “Deze slimme yogabroek meet wat je doet”

fitstar-yoga

FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar

Yoga is een van de trends van 2015, voorspellen deskundigen. De nieuwe app FitStar Yoga komt dus net op tijd. FitStar had al een app waarmee je fitnessoefeningen kon doen, onder leiding van een virtuele personal trainer. FitStar Yoga werkt hetzelfde, maar dan met yoga-oefeningen. De app werd meteen al zo populair dat het favorieten als MyFitnessPal en Fitbit in de ranglijsten versloeg.
Lees verder “FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar”

smartmat-yoga-houding

SmartMat: slimme yogamat met sensoren controleert je houding

Bij yoga-oefeningen heb je vaak wel wat meer behoefte om te weten of je een oefening goed doet. De SmartMat probeert dat met ingebouwde sensoren te meten. Deze yogamat kost bijna 300 dollar en bevat druksensoren die meten of je houding goed is. Aan de buitenkant ziet het eruit als een normale oprolbare yogamat, binnenin houden de sensoren alles in de gaten. Bijvoorbeeld hoe je gewicht verdeeld is over de mat. De mat kan 62 verschillende yoga-oefeningen herkennen.
Lees verder “SmartMat: slimme yogamat met sensoren controleert je houding”