Michael Mosley: 10.000 stappen vs Active 10

Wat is beter: 10.000 stappen of 3×10 minuten intensief bewegen?

Baal je dat je de 10.000 stappen op een dag niet hebt gehaald? Een nieuw experiment van de BBC laat zien dat er betere alternatieven zijn. Sterker nog: het advies van 10.000 stappen per dag heeft geen enkele wetenschappelijke onderbouwing. Het is ontstaan door een marketingcampagne in aanloop naar de Olympische spelen van 1964 maar er is eigenlijk nooit goed onderzocht of het echt zin heeft.
Lees verder “Wat is beter: 10.000 stappen of 3×10 minuten intensief bewegen?”

up-by-jawbone-armband

Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband

fithacking-januari-fitmaand
De app van vandaag is UP by Jawbone, waarvan er eigenlijk twee zijn. UP by Jawbone is een stappentellerapp voor mensen die geen fitnessarmband van Jawbone hebben gekocht. Maar het is ook de app die je moet gebruiken als je de Jawbone UP3 hebt (binnenkort leverbaar). Daarnaast is er nog een andere Jawbone UP-app, die je moet hebben als je de oudere fitnessarmbanden zoals de UP, UP24 en UP Move hebt. Dat is wat verwarrend, maar je kan het ook zo zien: de apps zijn gratis, dus als je de verkeerde te pakken hebt, weet je dat je de andere moet hebben. En trouwens, het staat ook duidelijk in de App Store aangegeven.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband”

lark-app

Fithacking Fitmaand, dag 1: Lark, een bewegingsapp die terugpraat

fithacking-januari-fitmaand

In de maand januari vind je elke dag op Fithacking een uitgebreide bespreking van een app. Je leest hoe je de app gebruikt, wat je eraan hebt en of het werkt. Zo probeer ik je inspiratie op te laten doen om jouw favoriete fitness-, sport- of gezondheidsapp te ontdekken. Vandaag: Lark, een bewegingsapp die meer doet dan alleen stappen tellen en laten zien hoeveel minuten je actief bent geweest.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 1: Lark, een bewegingsapp die terugpraat”

Step Buy Step: avonturengame met de stappenteller

Step Buy Step: avonturengame voor stappentellers

Step Buy Step: avonturengame met de stappenteller
Bij stappentellers denk je al snel aan een apparaatje dat je aan je broekzak moet hangen. Maar in de meeste smartphones zit tegenwoordig ook een stappenteller. De nieuwe game Step Buy Step maakt daar gebruik van. Net als in de roman ‘Rond de wereld in 80 dagen’ moet je allerlei reizen afleggen, waarbij je zoveel mogelijk stappen moet zetten. Onderweg kun je bonussen verdienen, waarmee je sneller je doel bereikt.
Lees verder “Step Buy Step: avonturengame voor stappentellers”