Amazfit Stratos

Amazfit Stratos: dit multifunctionele sporthorloge aapt Garmin Fenix na

De Amazfit Stratos is de nieuwste smartwatch van Huami, een dochterbedrijf van Xiaomi. Eerder gooiden ze al hoge ogen met de Amazfit Bip, die sterk op de Apple Watch lijkt. Deze keer lijken ze de inspiratie vooral bij Garmin te hebben gezocht, met name de wat compactere modellen zoals de Vivoactive 3. Amazfit Stratos is dan ook totaal anders en heeft een heel andere doelgroep: mensen die meerdere sporten doen. Je kunt er 12 verschillende sporten mee uitvoeren, waaronder zwemmen, fietsen, voetbal, tennis, hardlopen en uiteraard ook triathlon. Vooral voor voetbal en tennis voegt dit horloge echt iets nieuws toe, want daarvoor kon je tot nu toe het beste een aparte sensor aanschaffen (bijvoorbeeld die van Zepp).
Lees verder “Amazfit Stratos: dit multifunctionele sporthorloge aapt Garmin Fenix na”

Polar M200

Polar maakt een sporthorloge voor beginnende hardlopers

Hoe krijg je mensen zo gek om te gaan hardlopen en daarvoor zelfs een speciale wearable te kopen, als ze eigenlijk helemaal niet van hardlopen houden? Die uitdaging durft Polar aan te gaan met de Polar M200, een sporthorloge met optische hartslagmeter. Dit horloge voegt de beste functies van de M400 en de A360 samen in een goedkopere uitvoering voor beginners.
Lees verder “Polar maakt een sporthorloge voor beginnende hardlopers”

Fitbit Blaze vrouw

Fitbit Blaze is het lelijkste fitnesshorloge tot nu toe

Fitbit is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van stappentellers en fitnessgadgets. Maar wat ze met de Fitbit Blaze hebben aangekondigd is toch wel… opmerkelijk. De Fitbit Blaze is een smartwatch, die je ook als fitnesstracker kunt gebruiken. Vond je de Apple Watch al wat lomp, dan laat je de Fitbit Blaze ook liever links liggen. Het vierkante horloge heeft rare, afgesneden hoeken en al kun je de bandjes en de schermrand aanpassen, je blijft zitten met een horloge dat er bepaald niet verfijnd uitziet. We zagen eerder wel plastic sporthorloges die niet moeders mooiste waren, maar daarbij ging het om goedkope plastic exemplaren waar je niet te veel eisen aan stelt en die je alleen maar draagt tijdens het sporten. Bij de Fitbit Blaze is dat niet het geval: dit zou een luxe horloge moeten zijn, dat je ook bij een net pak kunt dragen.
Lees verder “Fitbit Blaze is het lelijkste fitnesshorloge tot nu toe”

fitbit-sporter

Fitbit Surge: een supersporthorloge van Fitbit

Fitbit heeft plannen om een nieuwe fitnesstracker te gaan uitbrengen, die eruit ziet als een sporthorloge. Het zou gaan om een ‘fitness superwatch’ die $250 gaat kosten. Er zit een ingebouwde GPS-locatiesensor in en met de PurePulse hartslagmeter kun je continu je hartslag in de gaten houden. Daarnaast doet de Fitbit Surge de gebruikelijke metingen: aantal stappen, aantal trappen, actieve minuten en calorieën.
Lees verder “Fitbit Surge: een supersporthorloge van Fitbit”

microsoft fitness armband

‘Microsoft-smartband met sensoren ligt dit najaar in de winkel’

microsoft fitness armbandMicrosoft gaat de komende weken een eigen wearable met gezondheidssensoren op de markt brengen. Het zou gaan om een smartband met hartslagmeter, meldt Forbes en het werkt samen met alle gangbare mobiele platformen, niet alleen met Windows. Groot pluspunt: een batterijduur van twee dagen, twee keer zo lang als de smartwatches van de concurrentie.
Lees verder “‘Microsoft-smartband met sensoren ligt dit najaar in de winkel’”

Timex-Ironman

Met de Timex Ironman-smartwatch kun je je smartphone thuislaten

Horlogefabrikant Timex bestaat al sinds 1854, maar het is voor het eerst dat ze een smartwatch maken. De nieuwe Timex Ironman One GPS+ heeft als opvallendste eigenschap dat je geen koppeling met een smartphone nodig hebt om alle online functies te gebruiken. Live tracking, tekstberichten en e-mail sturen werkt ook als je zonder smartphone een stuk gaat hardlopen. Je kunt er zelfs een SOS-bericht mee versturen als dat ooit nodig is.
Lees verder “Met de Timex Ironman-smartwatch kun je je smartphone thuislaten”