Fitbit sportende vrouw met app

Bijna alle bekende sportapps zijn nu in handen van sportkledingmerken – waarom eigenlijk?

De tijd van de kleine, onafhankelijke sportapps is voorbij. Endomondo, MyFitnessPal, MapMyFitness, Runtastic en RunKeeper zijn tegenwoordig allemaal onderdeel van een sportkledingmerk, respectievelijk Under Armour, Adidas en Asics. FitStar werd overgenomen door Fitbit. Het betekent dat er nog één bekende sportapp over is, die nog niet in handen is gevallen van een grote partij: Strava.
Lees verder “Bijna alle bekende sportapps zijn nu in handen van sportkledingmerken – waarom eigenlijk?”

Runkeeper voor Android Wear

Runkeeper is nu onderdeel van Asics

MapMyFitness, MyFitnessPal en Endomondo zijn tegenwoordig onderdeel van sportmerk Under Armour. Runtastic werd overgenomen door Adidas. En nu is ook de populaire hardloopapp Runkeeper in handen gevallen van een sportmerk. Runkeeper is overgenomen door Asics. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat dit een van de grootste overnames is in de geschiedenis van sport- en fitness-apps.
Lees verder “Runkeeper is nu onderdeel van Asics”

breeze-hand

Fithacking Fitmaand, dag 14: Breeze, elke dag 10.000 stappen is een ‘breeze’

fithacking-januari-fitmaand
Het valt niet mee om een stappenteller-app uit te brengen, waarmee je het net iets anders aanpakt. Toch is dat wat RunKeeper heeft gedaan met de app Breeze. Met Breeze kun je je dagelijkse stappen tellen in een app die er goed uitziet, maar die er ook nog een dosis intelligentie tegenaan gooit.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 14: Breeze, elke dag 10.000 stappen is een ‘breeze’”