Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen

Nike gaat samenwerken met Headspace, de mindfulness-app. De workouts die ze samen hebben gemaakt zorgen dat je leert ontspannen en rustiger wordt, ook als je aan het hardlopen bent. Deze audio-workouts zijn anders dan je gewend bent: deze zijn niet gericht op zo goed mogelijke prestaties neerzetten, maar om het rustiger krijgen van je gedachten.
Lees verder “Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen”

Fitbit sportende vrouw met app

Bijna alle bekende sportapps zijn nu in handen van sportkledingmerken – waarom eigenlijk?

De tijd van de kleine, onafhankelijke sportapps is voorbij. Endomondo, MyFitnessPal, MapMyFitness, Runtastic en RunKeeper zijn tegenwoordig allemaal onderdeel van een sportkledingmerk, respectievelijk Under Armour, Adidas en Asics. FitStar werd overgenomen door Fitbit. Het betekent dat er nog één bekende sportapp over is, die nog niet in handen is gevallen van een grote partij: Strava.
Lees verder “Bijna alle bekende sportapps zijn nu in handen van sportkledingmerken – waarom eigenlijk?”

nike-move-app

Fithacking Fitmaand, dag 19: Nike+ Move, stappenteller-app van Nike

fithacking-januari-fitmaand
Nike heeft een stappenteller-app die je probeert te motiveren om meer te bewegen. Ze hebben ook een app voor de Nike+ FuelBand, een sportarmband die je momenteel nog in de winkel kunt kopen. Maar het lijkt erop dat Nike op termijn gaat stoppen met het maken van de FuelBand. Geen nood, voor Nike+ Move heb je geen armband nodig. Die meet de beweging via je iPhone en is nog gratis ook.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 19: Nike+ Move, stappenteller-app van Nike”

nike-training-club-resultaat

Fithacking Fitmaand, dag 5: Nike+ Training Club helpt je aan een trainingsplan

fithacking-januari-fitmaand
Het grootste sportmerk ter wereld heeft een trainingsapp, die eigenlijk maar weining mensen gebruiken. Nike+ Training Club richt zich vooral op vrouwen en bevat allerlei oefeningen en trainingsplannen waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. De app heeft begin 2015 een update gekregen en werkt nu met Nike+ profielen, zodat je trainingsstatistieken en vrienden te zien krijgt. Via een nieuwsfeed krijg je aanmoedigingen van trainers, atleten en vrienden en met de Workout van de Week hoef je nooit meer na te denken welke workout je gaat doen.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 5: Nike+ Training Club helpt je aan een trainingsplan”

nike-fuelband SE

Nike+ Fuelband SE ook in Nederland te koop

De Nike FuelBand SE is na een vertraging van negen maanden nu ook in Nederland te koop. Via de online webshop van Nike is de FuelBand SE voor 99 verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het gaat om een verbeterde versie van de Nike FuelBand die in 2012 verscheen, met als belangrijkste verschillen: meerdere kleurtjes en meer functies. De Nike FuelBand SE maakt via Bluetooth 4.0 verbinding met je iPhone. Dat is zuiniger dan met een gewone Bluetooth-verbinding. Alle instellingen regel je vanuit de Nike+ app. De fitnessarmband laat zien hoeveel je elke dag beweegt en rekent dit om naar punten, zogenaamde NikeFuel.
Lees verder “Nike+ Fuelband SE ook in Nederland te koop”

nike-plus-running-groot

Nike+ Running voor Android maakt persoonlijke trainingsprogramma’s

In de Nike+ Running-app voor Android zitten persoonlijke trainingsschema’s, die je helpen om op tijd fit te zijn voor de eerstvolgende grote wedstrijd. Via het navigatiemenu vind je een nieuwe optie Nike Coach, waarmee je het persoonlijke hardloopschema kunt maken. Je hebt keuze uit vier afstanden: 5K, 10K, halve marathon of hele marathon. Ook geef je aan welk niveau je wilt: beginner, gemiddeld of gevorderd. De app maakt daarna een passend schema.
Lees verder “Nike+ Running voor Android maakt persoonlijke trainingsprogramma’s”

fitbit one hand

Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst

fitbit one hand
Activiteitentrackers, fitnesstrackers en stappentellers: je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Wereldwijd zijn Fitbit en Jawbone de populairste merken, maar hoe zit dat in Nederland? Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland Fitbit aan kop gaat. Maar de rest van de top 5 ziet er toch iets anders uit dan elders in de wereld.
Lees verder “Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst”