uno-noteband

Deze fitnessarmband is speciaal voor gamers

uno-notebandDe meeste wearables richten zich op mensen die stappen willen tellen of wat meer dagelijkse beweging hebben. Het is daarom goed om te zien, dat er ook wel een andere insteek mogelijk is. Zoals bij de Uno Noteband. Die richt zich op twee soorten mensen: gamers en mensen die van snellezen houden. Of allebei natuurlijk, want als je druk aan het gamen bent heb je helemaal geen tijd om naar uitgebreide berichten op je scherm te kijken. De Uno Noteband laat snel woorden achter elkaar zien, waardoor je tachtig procent sneller leest dan normaal. Maar de armband probeert ook gamers van de bank af te krijgen, door lichaamsbeweging te meten.
Lees verder “Deze fitnessarmband is speciaal voor gamers”

ampstrip-roeimachine

Plak een fitnesstracker op je lichaam met de AmpStrip

Fitnesstrackers zien er nu nog uit als apparaatjes die je aan broek, schoenen of rondom je pols vastmaakt, maar we weten al hoe de toekomst eruit ziet. Je plakt straks een pleister met allerlei sensoren op je lichaam om hartslag en lichaamsbeweging te meten. Na verloop van tijd gooi je de pleister gewoon weg. Zo’n pleister is superdun en zit nauwelijks in de weg. En omdat ‘ie direct op je lichaam zit, heb je er ook geen last van. Die toekomst bestaat voorlopig alleen nog in sportlabs, maar de pas aangekondigde AmpStrip komt in de richtig. Dit is een plakstrip waarmee je hartslag, hartslagzones, rusthartslag, ademhaling, huidtemperatuur, houding, slaap, stress, calorie├źn, stappen en tijdsduur van je activiteiten kunt meten.
Lees verder “Plak een fitnesstracker op je lichaam met de AmpStrip”

leo beenband

LEO is de ultieme personal trainer – aan je been

LEO is volgens de bedenkers de enige wearable die de complexe signalen van je lichaam herkent en vertaalt naar bruikbare aanbevelingen. Het bestaat uit een beenband, app en online dienst, die allemaal erop zijn gericht om je beter te laten presteren. Het meet je spieractiviteit, vermoeidheid, hartslag, melkzuur, hydratatie, calorie├źn en nog veel meer. En het let ook op je techniek: je krijgt aanbevelingen dat je bijvoorbeeld je hamstrings niet genoeg gebruikt tijdens het fietsen. Of dat je je benen ongelijk belast tijdens het hardlopen.
Lees verder “LEO is de ultieme personal trainer – aan je been”