Hartslagherstel: zo weet je of je workouts effect hebben

Je sport natuurlijk niet alleen omdat je je anders maar verveelt. Je wilt ook weten of al die inspanning effect heeft. Op de wat duurdere sporthorloges zit een functie waarmee je dat kunt zien. Het gaat er namelijk niet alleen om hoe ver je hebt gelopen, gezwommen of gefietst, maar of je ook fitter bent geworden. Je kunt dat achterhalen door te kijken hoe snel je herstelt na inspanning.
Lees verder “Hartslagherstel: zo weet je of je workouts effect hebben”

Garmin fenix 5 met hartslagmeter

Zo kun je hartslag meten met je Garmin

De Garmin-sporthorloges zijn mateloos populair. Vroeger moest je nog een aparte hartslagmeter met borstband dragen, om je hartslagmetingen op je Garmin-horloge te kunnen bekijken. Maar de fabrikant stopt de hartslagmeter steeds vaker in het horloge zelf. Hoe werkt het, welke hartslagdata kun je bekijken en hoe haal je er bruikbare informatie uit?
Lees verder “Zo kun je hartslag meten met je Garmin”

Hartslagmeter nog kleiner

Hartslagmeters kunnen nog kleiner en nauwkeuriger

In wearables zitten tegenwoordig vaak optische hartslagmeters. Ze zijn te herkennen aan het groene lampje dat op je huid schijnt en ze meten de doorstroom van bloed, meestal op je pols. Het kan kleiner en nauwkeuriger, vindt LG Innotek. Dit dochterbedrijf van LG maakt cameramodules voor smartphones en heeft nu een hartslagmeter ontwikkeld die slechts één millimeter dik is, 30% nauwkeuriger meet en 20% minder energie verbruikt. Dat betekent, dat ze in veel meer wearables ingebouwd kunnen worden. Zelfs in heel fijne sieraden.
Lees verder “Hartslagmeters kunnen nog kleiner en nauwkeuriger”

Mio PAI sporter

Vergeet 10.000 stappen, beweging meten kan veel slimmer

De meeste fitnesstrackers werken met een dagelijks doel van 10.000 stappen. Het is simpel en voor iedereen goed voor te stellen (beter bijvoorbeeld dan de Apple Watch die ‘vage’ calorieën meet). Toch kan het slimmer. De nieuwste fitnesstrackers kijken niet naar het aantal stappen, maar analyseren je hartslag om te kijken of je wel voldoende beweegt.
Lees verder “Vergeet 10.000 stappen, beweging meten kan veel slimmer”