uno-noteband

Deze fitnessarmband is speciaal voor gamers

uno-notebandDe meeste wearables richten zich op mensen die stappen willen tellen of wat meer dagelijkse beweging hebben. Het is daarom goed om te zien, dat er ook wel een andere insteek mogelijk is. Zoals bij de Uno Noteband. Die richt zich op twee soorten mensen: gamers en mensen die van snellezen houden. Of allebei natuurlijk, want als je druk aan het gamen bent heb je helemaal geen tijd om naar uitgebreide berichten op je scherm te kijken. De Uno Noteband laat snel woorden achter elkaar zien, waardoor je tachtig procent sneller leest dan normaal. Maar de armband probeert ook gamers van de bank af te krijgen, door lichaamsbeweging te meten.
Lees verder “Deze fitnessarmband is speciaal voor gamers”

dungeon runner

Fithacking Fitmaand, dag 8: Dungeon Runner

fithacking-januari-fitmaand
Misschien denk je dat er iets mis is gegaan bij het kiezen van de app van vandaag. Een spelletje? Daar word je toch alleen maar sloom en dik van? Bij Dungeon Runner is dat niet het geval: bij deze game moet je echt in beweging komen. Je moet vijanden van je afslaan met punches, opent geheime gangen met squats en ontsnapt aan een val door een skisprong uit te voeren.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 8: Dungeon Runner”

atari-fit-groot-iphone

Atari Fit maakt van sporten een spelletje

atari-fit-groot-iphoneWelke bevolkingsgroep staat erom bekend dat ze langdurig stilzitten, grote bekers cola drinken en graag pizza eten? Gamers natuurlijk! Atari is een bekende naam voor mensen die games spelen en daarom is het wel passend dat juist Atari een fitness-app uitbrengt. Daarbij hebben ze goed gekeken naar wat gamers aanspreekt: een spelletje spelen. Er zitten dan ook allerlei spelelementen in Atari Fit, een fitness-app die in de loop van 2015 uitkomt.
Lees verder “Atari Fit maakt van sporten een spelletje”

fitrpg iphone

Fitbit wordt een spelletje met FitRPG

Als je van sporten een spelletje maakt, is het opeens veel makkelijker vol te houden. FitRPG is zo’n spelletje, waarbij je de meetgegevens van je Fitbit gebruikt in een rollenspel (RPG). Als je slaapt, levert dat extra energie op voor jouw poppetje in het spel. En de stappen die je zet, maken je spelfiguur sterker of geven meer uithoudingsvermogen.
Lees verder “Fitbit wordt een spelletje met FitRPG”