GOqii fitnesstracker

GOQii pakt het anders aan: gratis fitnesstracker uit India

Er zijn al genoeg fitnesstrackers, zoals die van Fitbit en Jawbone. GOQii pakt het echter anders aan: deze start-up uit India heeft de overstap naar Californië gemaakt en is van plan om de fitnesstrackers gratis weg te geven. In ruil daarvoor moet je wel een maandabonnement van $29 afsluiten om je data te laten analyseren.
Lees verder “GOQii pakt het anders aan: gratis fitnesstracker uit India”

Endomondo hardlopen

Drie van de tien Nederlanders gebruiken een gezondheidstracker

Drie van de tien Nederlanders gebruiken een wearable om de gezondheid te meten. Hartslagmeters en sporthorloges zijn de meest populaire wearables. Toch zijn in absolute zin apps het meest populair, en dan met name gratis apps. Dat blijkt uit de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope dat in april verschijnt. Multiscope ondervroeg 6.000 Nederlanders.
Lees verder “Drie van de tien Nederlanders gebruiken een gezondheidstracker”

Fitbit: man rent trap op

Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers

Sta je voor de keuze om een fitnesstracker of smartwatch aan te schaffen, dan kan het helpen om de verwachte verkoopcijfers eens te bekijken. Gartner verzamelde cijfers over de verwachte verkoop van wearables in de jaren 2015 tot en met 2017. Eén ding wordt daaruit duidelijk: van virtual reality-brillen en slimme kleding hoeven we niet te veel te verwachten. De echte groei zit in smartwatches en fitnessarmbanden.
Lees verder “Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers”

Fitti Guard-man

De Fitti Guard fitnesstracker zorgt dat je niet in de herrie zit

Fitnesstrackers die hetzelfde doen als andere, zijn saaaai. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die een unieke insteek kiezen, zoals de Duitse Fitti Guard. Die meet niet alleen je stappen en slaapgedrag, maar kijkt ook of je bloot staat aan te veel lawaai, of de luchtkwaliteit goed is en of het wel goed zit met de gammastraling om je heen.
Lees verder “De Fitti Guard fitnesstracker zorgt dat je niet in de herrie zit”

Fit worden met een giraffe

tep-app-iphone
Als je moeite hebt met motivatie en bewegen maar een eenzame activiteit vindt, dan kan het helpen als je een vriendje inschakelt. Teppy is een giraffe die je dagelijks gaat helpen om voldoende te bewegen. Als jij sport, komt de giraffe ook in beweging en wordt hij veel gezonder. Tijdens dagelijkse workouts verdien je munten, waarmee je nieuwe spullen voor de giraffe kunt kopen. Een beloning dus, zonder dat je in de verleiding komt om lekkere dingen te eten of overbodige spullen voor jezelf te kopen.
Lees verder “Fit worden met een giraffe”

fitbit surge vrouw hardlopen

Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?

fitbit surge vrouw hardlopenAls je van plan bent een wearable te kopen, heb je momenteel twee opties: een fitnesstracker of een smartwatch. Futurische oplossingen zoals een plakpleister met sensoren of slimme brillen laten we daarbij maar even buiten beschouwing. Wie kopen die apparaatjes nou? Een onderzoek van NPD werpt wat meer licht op de cijfers. Zo blijkt dat één op de tien Amerikanen al een fitnesstracker bezit. Smartwatches zijn nog niet zo gangbaar: slechts 2% van de Amerikanen heeft er eentje.
Lees verder “Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?”

jawbone up move

Fitnesstrackers worden steeds nuttiger

Wist je dat Leonardo da Vinci al in de 15e eeuw een stappenteller heeft uitgevonden? Hij schetste een simpel apparaatje met een pendule om de bewegingen van 15e eeuwse Romeinse soldaten te kunnen meten. Tegenwoordig kun je er veel meer mee: slaappatroon meten, calorieën tellen en zelfs je hartslag meten. Volgens Reuters worden fitnesstrackers steeds nuttiger naarmate ze meer geavanceerde functies bevatten.
Lees verder “Fitnesstrackers worden steeds nuttiger”

fitbit-force

Fitbit Charge: twee nieuwe fitnesstrackers van Fitbit

Fitbit gaat twee nieuwe fitnesstrackers uitbrengen: de Fitbit Charge en de Fitbit Charge HR. Dat blijkt uit promotiemateriaal. De Fitbit Charge lijkt op de eerder verschenen Fitbit Force, een armban die begin dit jaar van de markt werd gehaald omdat gebruikers klaagden over huidirritatie. De Fitbit Charge HR bevat als extra functie een hartslagmeter – dat zou de eerste keer zijn in een fitnesstracker van Fitbit.
Lees verder “Fitbit Charge: twee nieuwe fitnesstrackers van Fitbit”

movo wave fitness tracker

Movo Wave wil fitnesstracker betaalbaar maken

Nu kosten activiteitentrackers nog vaak 100 euro of meer, maar er komen steeds meer goedkopere alternatieven aan. Na de Xiaomi-fitnessarmband van 10 euro is er nu een aanbieder met een iets realistischer prijs. De Movo Wave gaat 30 dollar kosten en werkt samen met iPhones en Android-smartphone.s Hij komt in het najaar van 2014 op de markt en meet aantal stappen, afgelegde afstand en verbrande calorieën.
Lees verder “Movo Wave wil fitnesstracker betaalbaar maken”