dumbbells-pink

Zinloze krachttraining: ‘Roze gewichtjes doen helemaal niets voor je’

dumbbells-pink

So, ladies, let’s first put down the two-pound, pink dumbbells. We have been sold a false story about fitness, health (and its connection to weight loss).

Wie iets wil bereiken in de sportschool, moet gewoon heel hard trainen. Liefst met flink zware gewichten. De roze dumbbells van nog geen kilo, die speciaal zijn bedoeld voor vrouwen, kun je beter mijden want die hebben geen enkele zin. Het is te lezen in een interessant artikel op Medium, dat ik kreeg toegestuurd via Rob.
Lees verder “Zinloze krachttraining: ‘Roze gewichtjes doen helemaal niets voor je’”

freeletics-iphone

Fithacking Fitmaand, dag 12: Freeletics, bodyweight-oefeningen met hoge intensiteit

fithacking-januari-fitmaand
Bodyweight-oefeningen zijn een van de trends van 2015. Het is te hopen dat die trend niet te snel overwaait, want het is eigenlijk best handig om allerlei oefeningen te kunnen doen, zonder dat je allerlei spullen nodig hebt. Je kunt het namelijk overal doen, ook als je op reis bent en in je hotelkamer aan een strak lichaam wilt werken. De app Freeletics scoort eigenlijk dubbel, want ze zijn ook bedoeld voor high-intensity workouts, ook al zo’n trend waarvan in 2015 veel wordt verwacht.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 12: Freeletics, bodyweight-oefeningen met hoge intensiteit”

ua-record-feature

Fithacking Fitmaand, dag 11: Record, een gloednieuwe fitness-app van Under Armour

fithacking-januari-fitmaand
In de Fithacking Fitmaand vandaag een gloednieuwe app van Under Armour. Die kennen we als fabrikant van sportkleding met ingebouwde sensoren. Maar de ambities zijn groter: Under Armour wil een platform voor je fitnessdata worden, vergelijkbaar met Nike. Ambitieus? Zeker, maar als je te makkelijke ambities stelt, weet je vooraf al dat je ze haalt. Dat motiveert niet. Het doel van de app UA Record is om jou en je vrienden fitter te maken.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 11: Record, een gloednieuwe fitness-app van Under Armour”

jane-fonda-fitness

Fitnessen zoals in 1982: Jane Fonda’s fitnessvideo’s komen terug!

Je kunt lachen om de beenwarmers en de hoog opgesneden pakjes in pastelkleuren, maar Jane Fonda veroorzaakte in de jaren tachtig wél een kleine aardverschuiving. Voor het eerst gingen we met z’n allen thuis fitnessen, dankzij de videorecorder die rond dezelfde periode in vele huiskamers terechtkwam. Het waren makkelijke workouts, die je in de huiskamer kon uitvoeren en waarbij Jane je toesprak als een vriendin. De eerste Jane Fonda-workoutvideo uit 1982 is nog steeds de bestverkochte fitnessvideo aller tijden. De complete collectie komt in 2015 opnieuw uit en dat past helemaal in een trend. Retro-fitness is het namelijk helemaal.
Lees verder “Fitnessen zoals in 1982: Jane Fonda’s fitnessvideo’s komen terug!”

fitness-app-hand

Fitnessapps: 5 dingen waar je op moet letten

Er zijn duizenden fitnessapps te vinden in de App Store en de Google Play Store. Zoek bijvoorbeeld eens naar apps waarmee je kunt afvallen, hardlopen, fietsen of push-ups doen. Maar hoe vind je die ene app die geschikt voor jou is? Natuurlijk kun je op deze website al veel tips en adviezen vinden van apps die je het beste kunt gebruiken. Maar hulp van een expert is niet altijd bij de hand, vooral bij sporten die niet zo heel gangbaar zijn. Daarom: 5 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een app.
Lees verder “Fitnessapps: 5 dingen waar je op moet letten”