withings-app-grafiek

Wat wel en niet werkt

Als het over afvallen gaat, lees je vooral de succesverhalen. Mensen die tientallen kilo’s zijn afgevallen delen graag hun ervaringen. Wie aankomt of alleen maar wat heeft zitten kwakkelen op hetzelfde niveau, heeft weinig behoefte om dat met de hele wereld te delen. Logisch ook. Enerzijds is er schaamte dat het niet is gelukt en anderzijds valt er vaak weinig van te leren. De aanpak die je volgde, werkte immers niet. Toch ga ik dat nu doen.
Lees verder “Wat wel en niet werkt”

fitmo-app

Blog: Een personal coach – kan ik dat aan?

De komende tijd zullen de berichten op Fithacking wat persoonlijker zijn dan je van me gewend bent. Dat zit zo: ik bezocht afgelopen vrijdag een bloggersbijeenkomst die me meer aan het denken zette over de richting die ik met Fithacking op wil. Dagelijks nieuws over wearables en apps was ik toch al niet van plan, omdat ik vind dat een opsomming van technische specs en de nieuwste apparaatjes niet aanzet tot veranderingen in je gedrag. Wat wel werkt, zijn tips hoe je ondanks een druk schema toch tijd kunt vinden om fit te worden.

Maar ik heb ook een andere reden om de komende tijd wat persoonlijker verhalen te schrijven. Ik heb dankzij Fitmo nu een personal trainer (Maarten van ViveActive), die me gaat begeleiden om aan mijn doelen te werken. Het is even wennen, want tot nu toe kwamen mensen naar mij toe, om te vragen welke hardloopapps ik gebruik en welke slimme oplossingen ik heb gevonden om met een minimum effective dose toch zoveel mogelijk uit je trainingstijd te halen. Vandaar mijn enthousiasme voor de 7 minuten workout (ik ben er trouwens een tijdje weer mee gestopt, zie Waarom ik geen 7 Minute Workout meer doe). Maar ik kwam terug, want de vaste reeks oefeningen geeft ook wel rust in je hoofd.
Lees verder “Blog: Een personal coach – kan ik dat aan?”