Fitbit: man met eetstokjes

Fop je Fitbit: valsspelen met je fitnesstracker levert steeds meer op

Het gaat op fithacking.nl vaak over hacks om slimmer fit te worden, maar het foppen van je Fitbit hoort daar niet bij. Met valsspelen hou je immers jezelf voor de gek en je komt geen stap dichter bij je doel. Toch is valsspelen met fitnesstrackers een groeiend probleem. Als er voordeeltjes te behalen zijn bij een zorgverzekeraar, of als je rapportcijfer afhankelijk is van je lichaamsbeweging (zoals bij deze universiteit) dan loont het om kunstmatig het aantal stappen nog wat op de voeren.
Lees verder “Fop je Fitbit: valsspelen met je fitnesstracker levert steeds meer op”

Bitwalking

Bitwalking: geld verdienen met bewegen is veel te ambitieus

Bitwalking
Keer op keer blijkt, dat intrinsieke motivatie beter werkt dan een beloning die van buitenaf komt. De nieuwe fitness-app Bitwalking lijkt dan ook niet de meest slimme insteek te hebben gekozen. Voor ongeveer 10.000 stappen verdien je een ‘bitwalking dollar’, die je kunt gebruiken om spullen aan te schaffen. De benodigde app voor iPhone- en Android-smartphones is momenteel in een beperkt aantal landen (waaronder Japan en Engeland) te installeren, omdat de bedenkers eerst willen testen of het werkt.
Lees verder “Bitwalking: geld verdienen met bewegen is veel te ambitieus”

up-by-jawbone-armband

Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband

fithacking-januari-fitmaand
De app van vandaag is UP by Jawbone, waarvan er eigenlijk twee zijn. UP by Jawbone is een stappentellerapp voor mensen die geen fitnessarmband van Jawbone hebben gekocht. Maar het is ook de app die je moet gebruiken als je de Jawbone UP3 hebt (binnenkort leverbaar). Daarnaast is er nog een andere Jawbone UP-app, die je moet hebben als je de oudere fitnessarmbanden zoals de UP, UP24 en UP Move hebt. Dat is wat verwarrend, maar je kan het ook zo zien: de apps zijn gratis, dus als je de verkeerde te pakken hebt, weet je dat je de andere moet hebben. En trouwens, het staat ook duidelijk in de App Store aangegeven.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband”

human

Fithacking Fitmaand, dag 15: Human, Nederlandse app meet je beweging

fithacking-januari-fitmaand
De meeste bewegingsapps kijken hoeveel stappen je dagelijks zet. Het ultieme doel is dan 10.000 stappen per dag. Maar voor veel mensen is dat nogal veel, vooral als je nog maar net bent begonnen met een actiever leven. De Nederlandse app Human pakt het daarom wat vriendelijker aan: je hoeft maar 30 minuten te bewegen en mag zelf bepalen of je dat wandelend, fietsend, hardlopend of desnoods op een hometrainer doet. Elke dag een halfuur telt. Maar wie wil doorgaan, kan ook voor de Daily 60 of Daily (0 gaan. Telkens wanneer je de 30 minuten haalt, zit je goed. Het is de bedoeling dat je een zo lang mogelijke ‘streak’ haalt, dus een reeks van dagen waarop je de score van 30 dagen hebt gehaald.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 15: Human, Nederlandse app meet je beweging”