Yoga Fitbit

Meer sporten op de Apple Watch: yoga, waterpolo en worstelen

Met de Apple Watch kun je tientallen sportactiviteiten meten, zoals binnen en buiten fietsen, wandelen en hardlopen, roeien, steppen en in open water zwemmen. In het najaar van 2017 komen daar een aantal sporten bij, zoals skiën, yoga, waterpolo en worstelen. Helaas kun je de prestaties van deze nieuwe sporten niet automatisch meten, maar je kunt wel na het sporten aangeven om welke activiteit het ging.
Lees verder “Meer sporten op de Apple Watch: yoga, waterpolo en worstelen”

Fitbit producten 2017

De beste fitnesstrackers voor 2017: hiermee ga je goed van start

Eerder schreef ik dat wearables in 2016 heel gewoon worden en die voorspelling is aardig uitgekomen. Vooral fitnesswearables hebben een opmerkelijke comeback gemaakt, met Fitbit als grote winnaar. In Nederland was de Fitbit Charge 2 (terecht!) een van de populairste cadeaus tijdens de feestdagen, maar ook bij andere fabrikanten was te zien dat ze weer wat meer moeite doen om zich te onderscheiden van de vele, simpele fitnesstrackers.
Lees verder “De beste fitnesstrackers voor 2017: hiermee ga je goed van start”

apple-watch-hardlopen

Waarom kun je niet samen sporten met een Apple Watch?

Ik gebruik nu al een aantal maanden een Apple Watch, maar wat ik nog niet had gedaan is het kalibreren van de Apple Watch voor mijn looptempo. Dat houdt in, dat je een paar keer met de Apple Watch en de iPhone minstens 20 minuten gaat hardlopen, zodat je in de toekomst de iPhone niet meer hoeft mee te nemen. Dat scheelt weer een groot apparaat, want zeker als je een iPhone 6 Plus hebt, laat je die liever thuis. Als het regent trouwens ook. Na afloop van een rondje Vondelpark sloeg ik de trainingsgegevens op en dat was het. Geen aansporingen (of goedbedoeld commentaar) van vrienden, geen mogelijkheid om te zien wat anderen hebben gedaan. Met de Apple Watch sta je er alleen voor.
Lees verder “Waarom kun je niet samen sporten met een Apple Watch?”

fitbit-armbanden

Fitbit profiteert mee van het ‘Apple Watch-effect’

Even leek het erop dat fitnesstrackers overbodig werden. Waarom zou je immers een €100 dure fitnesstracker kopen, die je altijd bij je moet dragen, als de functie al standaard in je smartphone of smartwatch zit? Maar Fitbit lijkt voorlopig weinig last te hebben van de oprukkende smartwatches. Ook de Apple Watch kan de huidige marktleider in fitnesstrackers niet van de troon stoten. Uit cijfers blijkt dat Fitbit meer producten verkoopt dan alle concurrenten samen. Er blijkt zelfs sprake van een aanzuigende werking, want sinds de Apple Watch is verschenen, is de verkoop van Fitbits alleen nog maar verder gestegen.
Lees verder “Fitbit profiteert mee van het ‘Apple Watch-effect’”