fitstar-yoga

FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar

Yoga is een van de trends van 2015, voorspellen deskundigen. De nieuwe app FitStar Yoga komt dus net op tijd. FitStar had al een app waarmee je fitnessoefeningen kon doen, onder leiding van een virtuele personal trainer. FitStar Yoga werkt hetzelfde, maar dan met yoga-oefeningen. De app werd meteen al zo populair dat het favorieten als MyFitnessPal en Fitbit in de ranglijsten versloeg.
Lees verder “FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar”

fundrunner

Met Fundrunner ga je bewegen voor goed doel

Lekker bewegen is goed voor je. Maar als je daarmee ook nog geld kunt ophalen voor het geode doel, voel je je nog lekkerder. Vandaar dat er nu de app Fundrunner is, waarmee je buitenactiviteiten zoals fietsen, wandelen en hardlopen kunt omzetten naar donaties voor een goed doel. Deelnemende goede doelen zijn Cordaid, De Zonnebloem, Dorcas, KNRM, Diabetes Fonds, VluchtelingenWerk NL, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, Alzheimer NL, Topsport for Life, en Leger des Heils.
Lees verder “Met Fundrunner ga je bewegen voor goed doel”

fitness-app-hand

Fitnessapps: 5 dingen waar je op moet letten

Er zijn duizenden fitnessapps te vinden in de App Store en de Google Play Store. Zoek bijvoorbeeld eens naar apps waarmee je kunt afvallen, hardlopen, fietsen of push-ups doen. Maar hoe vind je die ene app die geschikt voor jou is? Natuurlijk kun je op deze website al veel tips en adviezen vinden van apps die je het beste kunt gebruiken. Maar hulp van een expert is niet altijd bij de hand, vooral bij sporten die niet zo heel gangbaar zijn. Daarom: 5 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een app.
Lees verder “Fitnessapps: 5 dingen waar je op moet letten”

Zelf een fitnessapp maken? Richt je op moeders!

Stel, je wilt een fitnessapp maken en twijfelt over de doelgroep. Moet het gericht zijn op jongeren tussen de 18 en 24 jaar? Die hebben immers veel vrije tijd om te gaan sporten. Ze zijn bezig met een studie of hun eerste baan, maar denken nog niet na over kinderen. Fout! Jongeren en vooral jonge mannen lopen helemaal niet warm voor fitnessapps, blijkt uit onderzoek.
Lees verder “Zelf een fitnessapp maken? Richt je op moeders!”

countability-iphones

Countability-app laat je allerlei dingen tellen

Er zijn in het leven dingen die je zou willen tellen: hoeveel je gaat hardlopen, hoeveel keer je dit jaar hebt gevlogen, hoeveel keer je taart hebt gegeten. En misschien ook wel hoeveel koppen koffie je zoal gedurende de week drinkt. Countability is een app waarmee je dat allemaal meetbaar kunt maken. Het enige wat deze app doet, is meten hoe vaak je iets hebt gedaan. Je kiest zelf wat je wilt gaan meten en zet er een passend icoontje bij.
Lees verder “Countability-app laat je allerlei dingen tellen”

runkeeper-health-graph

Welke fitnessapp is het meest ‘connected’?

Het probleem bij sommige fitnessapps is dat ze gesloten zijn: je kunt wel aantallen stappen en verbrande calorieën meten, maar het zou handig zijn als je de data ook met allerlei andere apps kunt uitwisselen. Anders moet je telkens data overtypen of loop je interessante verbanden mis. Welke apps doen dat het best? Runkeeper heeft de naam met veel externe diensten samen te werken, maar de winnaar is toch een andere app.
Lees verder “Welke fitnessapp is het meest ‘connected’?”

loggr-iphone

Loggr: maak je eigen app voor fitness, gezondheid of gewoontes

loggr
Loggr is een iPhone-app die je zelf kunt samenstellen. Je geeft aan wil je wilt meten, bijvoorbeeld bloeddruk, hartslag, aantal gelopen wedstrijden, aantal gelezen pagina’s, aantal sportrepen die je hebt opgegeten, of wat je maar wilt. Op basis daarvan maakt de app grafieken en rapportages, zodat je er zelf patronen in kunt herkennen.
Lees verder “Loggr: maak je eigen app voor fitness, gezondheid of gewoontes”

cue-health-tracker

Cue meet je gezondheid op moleculair niveau

cue-case
Er zijn fitnesstrackers, hartslagmeters en allerlei andere apparaatjes waarmee je lichaamswaarden kunt meten. Maar de start-up Cue wil nog een stap verder gaan. Ze hebben een klein doosje ontwikkeld waarmee je allerlei laboratoriumtesten kunt uitvoeren met je eigen speeksel, bloed en ander lichaamsvocht. De vijf losse modules kunnen ontstekingen, vruchtbaarheid, griep, testosteron en vitamine D opsporen. Elk blokje heeft een andere kleur.
Lees verder “Cue meet je gezondheid op moleculair niveau”

betterfit-iphone

BetterFit iPhone-app kan workouts en eiwitconsumptie meten

BetterFit is een iPhone-app met een originele insteek. Je kunt er je workouts mee bijhouden en workouts samenstellen uit een lijst met activiteiten. Maar er zit nog een interessante tweede functie in, waarmee je kunt vastleggen hoeveel eiwit je hebt gegeten. Er zit al een lijst met voedingsmiddelen in, maar je kunt ook zelf aangeven wat je hebt gegeten.
Lees verder “BetterFit iPhone-app kan workouts en eiwitconsumptie meten”