Fit worden met een giraffe

tep-app-iphone
Als je moeite hebt met motivatie en bewegen maar een eenzame activiteit vindt, dan kan het helpen als je een vriendje inschakelt. Teppy is een giraffe die je dagelijks gaat helpen om voldoende te bewegen. Als jij sport, komt de giraffe ook in beweging en wordt hij veel gezonder. Tijdens dagelijkse workouts verdien je munten, waarmee je nieuwe spullen voor de giraffe kunt kopen. Een beloning dus, zonder dat je in de verleiding komt om lekkere dingen te eten of overbodige spullen voor jezelf te kopen.

tep-fitnesstracker

Maar Tep is ook een serieuze fitnesstracker, die je kunt koppelen met Fitbit en Jawbone. Hardlopen, wandelen, fietsen en andere activiteiten zie je terug in de app, voorzien van afstand, tijd en gemiddelde snelheid. Je krijgt ook een kaart te zien van de locatie waar je hebt gesport. De app houdt een dagboek bij, zodat je achteraf kunt zien wanneer en waar je actief bent geweest.

Tep kan je ook herinneren dat het tijd is om te gaan sporten. Koppel je de app met Fitbit of Jawbone, dan krijg je realtime audio-feedback van de app tijdens de workout. Hoe meer jij beweegt, hoe meer muntjes je verdient om in de winkel eten en drinken voor je huisdier te kopen. Er zijn ook petjes, schoenen en achtergrondjes die je voor Teppy kunt kopen. Als jij in topconditie bent, is Teppy dat ook.

tep-app

Is het wat?

Het idee achter de Tep-app is best leuk, al schrikt het sommige mensen misschien af vanwege het hoge kleutergehalte. Dit is een app voor volwassenen, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Dat er ook serieuze fitnessfuncties in de app zitten en dat er een koppeling met Fitbit en Jawbone mogelijk is, maakt deze app wel het overwegen waard. Dit is geen speelgoedje.

Voor wie?

Zoek je iets wat er leuk uitziet en wat je motiveert om te blijven bewegen, dan is Tep een leuke app. Heb je vroeger veel met virtuele huisdieren gespeeld en merkte je dat je daardoor meer betrokken blijft, dan is Tep precies wat je zoekt. De app is makkelijk in gebruik en is binnen een minuutje klaar om mee te starten.

Tep downloaden voor iPhone, Android en Windows

Tep is beschikbaar op de iPhone, op Android-toestellen en op Windows. Je kunt de app hier downloaden: