Tech Tat plaktattoo met sensoren

Hartslag en temperatuur meten met een plakplaatje

Chaotic Moon Studios heeft een plaktattoo gemaakt waarmee je hartslag, lichaamstemperatuur, vochtbalans en zweetproductie kunt meten. je plakt de sticker gewoon op je bovenarm of op een ander lichaamsdeel en krijgt alle metingen via Bluetooth doorgestuurd naar je smartphone. Ze werken met geleidende verf en minuscule componenten die samen een werkend elektronisch circuit op je huid vormen. Je kunt aan elke Tech Tat nieuwe componenten koppelen.

Tech Tat plaktattoo met sensoren

Tech Tats

Je kunt er trouwens nog meer mee doen, door bijvoorbeeld een NFC-chip en andere sensoren te koppelen. Behalve een fitnesstracker en medische wearable kan het ook een betaalsysteem worden. Als je een koffie wilt afrekenen bij Starbucks tik je dan even met je pols op de pinautomaat. De plaktattoos en de losse componenten moeten nu nog handmatig op de huid worden aangebracht, maar er komt een tijd dat je ze als een gewoon plakplaatje op de arm plakt. Ze kunnen handig zijn tijdens sportevenementen, als je bijvoorbeeld aan een hardloopwedstrijd meedoet. Of je kunt je lichaamswaarden ermee in de gaten houden als je je grieperig voelt.

De Texaanse bedenkers van de Tech Tat willen de plakplaatjes aanvankelijk aan het Amerikaanse leger leveren, maar ze denken ook op den duur plaktatoos voor consumenten te kunnen maken.