Suunto Spartan sporthorloges

Suunto Spartan-sporthorloges laten je trainen in je eigen hartslagzone

De Suunto Spartan-sporthorloges kunnen eindelijk goed omgaan met hartslagzones. Vanaf 22 januari komt er een update beschikbaar voor alle modellen, waarmee je de intensiteit van je workout kunt zien.

Op je pols krijg je te zien in welke hartslagzone je zit en hoe je workout is verdeeld over de verschillende zones. Standaard zitten er al wat hartslagzones in, maar die kun je uiteraard aanpassen aan je eigen lichaamswaarden. Ook krijg je nu aan het einde van elke workout een lijstje te zien van de hoeveelheid tijd die je per hartslagzone hebt doorgebracht.

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan met hartslagzones

De update komt onder andere beschikbaar voor de Suunto Spartan Sport Wrist HR (zie foto hieronder), die rond de 400 euro kost. Met HR-zones kun je veel gerichter trainen. Op andere sporthorloges zoals die van Garmin is de functie vaak al standaard aanwezig.

Suunto Spartan

Nieuwe Suunto Trainer-modellen

De update voor de Suunto Spartan-Modellen verbetert ook de verbinding met je smartphone en met eventueel gekoppelde hartslagmeters. Vanaf 22 januari kun je de update installeren. Tegelijk komen er ook twee nieuwe modellen uit van de Suunto Trainer, namelijk Amber en Sandstone. Dit zijn niet zo heel spannende updates, omdat het alleen om een ander kleurtje gaat. Veel interessanter is de Suunto 3 Fitness, die begin januari op de CES 2018-beurs werd aangekondigd. Die zorgt ervoor dat je trainingsschema automatisch wordt aangepast, waarbij uiteraard ook rekening wordt gehouden met je hartslag en conditie. Er zit echter geen GPS in, dus je routes vastleggen is niet mogelijk. De Suunto 3 Fitness verschijnt dit voorjaar in de winkel. Ook leuk is de Suunto Movesense, die je bijvoorbeeld aan je skateboard kunt vastmaken of kunt gebruiken om zelf een fitnesstracker te maken.

Hartslagzones: beter trainen met de juiste hartslag

Wat is VO2 Max en hoe kun je het verbeteren met wearables?