superhero-workout-android

Superhero Workout: sporten wordt een spelletje

Wil je superheld worden? Superhero Workout was er al voor de iPhone, maar is nu ook voor Android verschenen. De makers van de app denken dat je langer gemotiveerd blijft als sporten een spelletje wordt. Denk aan Zombies, Run! maar dan met een betere verhaallijn en met meer variatie.

superhero-workout-android

Superhero Workout is trouwens ook gemaakt door de mensen achter de succesvolle app Zombies, Run! Bij Superhero Workout heb je geen traditionele workout, maar wordt er een heel verhaal omheen gebouwd. Je hebt een speciaal pak aan, dat je superkrachten geeft. Door oefeningen te doen kun je aanvallen van buitenaardse wezens van je afslaan. Een camera in de telefoon controleert of je de oefeningen wel goed doet. Zo is er minder kans op valsspelen.

Hoe meer herhalingen je doet van een bepaalde oefening, hoe meer missies je vrijspeelt. Ingewikkeld is het niet: je zet de smartphone of tablet op z’n kant, zodat je goed in het blikveld van de camera zit en voert de oefeningen uit. Eigenlijk is Superhero Workout een variant op de 7 minute workout, waarbij je in 7 minuten een precies op elkaar afgestemde serie oefeningen doet. Maar elke workout is verschillend, waardoor de app interessant blijft. De makers, Six to Start, snapten ook wel dat de mensen die extra motivatie nodig hebben om te blijven sporten, ook wat sneller verveeld zijn.

De Android-versie van Superhero Workout krijgt wat extra’s ten opzichte van de iOS-versie, namelijk het afspelen van de wolkout op de televisie. Je hebt daarvoor wel een Chromecast-stick nodig.

Superhero Workout Downloaden

Superhero Workout is verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android-smartphones en tablets.