Strava indoor sporten

Strava legt nu ook sportactiviteiten binnenshuis vast

Strava is vooral bekend als app om buitenshuis te gaan fietsen en hardlopen, maar ze verbreden nu hun focus. Het wordt gemakkelijker om workouts binnenshuis te meten met apps zoals Mindbody, de sportschoolketen PureGym en de fitness-studio Digme. Meer dan 32 miljoen mensen uit 195 landen gebruiken de app al om hun activiteiten vast te leggen en om foto’s en verhalen te delen. Je kunt ook jezelf en anderen uitdagen. Meestal ging het dan om workouts die je buitenshuis deed, maar dat gaat veranderen. De app kan nu automatisch data uitwisselen met meerdere apps en diensten. Voorheen moest je dat handmatig invoeren.

Indoor sporten met Strava

Ben je bijvoorbeeld lid van PureGym, dan kun je je account eraan koppelen. Alle tijd die je in de sportschool doorbrengt en de lessen die je volgt worden automatisch doorgestuurd naar Strava. Tweederde van de Strava-gebruikers sport wekelijks binnenshuis. krachttraining, yoga, rennen op de loopband en binnenshuis fietsen zijn daarbij het meest populair. En met de winter op komst is het logisch dat Strava ook die trainingen wil meenemen. Het werkt in Europa ook met Technogym, Concept2, TrainerRoad, Zwift en MySwimPro.

Strava samenwerking

Strava voor een breder publiek

Het betekent wel dat de Strava-feed gaat veranderen. Als je nu kijkt zie je vooral fiets- en hardloopactiviteiten, maar volgens Strava-topman Mateo Ortega zal dat straks veel gevarieerder zijn. Van yoga tot HIIT-oefeningen, je krijgt van alles te zien. Bij bezoek van de sportschool zal automatisch de tijd die je er doorbrengt worden vastgelegd. Je kunt dan zelf aangeven om welke activiteit het ging. Volg je specifieke lessen, dan zul je die ook in je feed zien, inclusief type les, locatie en tijdsduur. Later volgt er ook nog nauwere samenwerking met wearables, zodat je bijvoorbeeld je hartslag tijdens de training kunt zien.

De veranderingen zorgen ervoor dat Strava voor een grotere groep gebruikers interessant wordt: voor hardcore hardlopers en wielrenners kunnen steeds meer sporters terecht in de app. In sportscholen en gymapparatuur zie je ook steeds meer technologie, dus het lijkt een logische stap.