Step Buy Step: avonturengame met de stappenteller

Step Buy Step: avonturengame voor stappentellers

Step Buy Step: avonturengame met de stappenteller
Bij stappentellers denk je al snel aan een apparaatje dat je aan je broekzak moet hangen. Maar in de meeste smartphones zit tegenwoordig ook een stappenteller. De nieuwe game Step Buy Step maakt daar gebruik van. Net als in de roman ‘Rond de wereld in 80 dagen’ moet je allerlei reizen afleggen, waarbij je zoveel mogelijk stappen moet zetten. Onderweg kun je bonussen verdienen, waarmee je sneller je doel bereikt.

step buy step 1 step buy step 2

Na tien stappen verdien je al een hond, waarmee je het aantal stappen kan verviervoudigen. En zodra je een horde schapen hebt gekocht kun je grotere sprongen maken en 40 stappen extra verdienen. Dat de game Step Buy Step heet, heeft ermee te maken dat je al die extra’s kunt kopen voor virtueel geld. Er zitten meer dan 40 karakters in de game waar je mee te maken krijgt. Als je het slim aanpakt kun je een heel land doorkruisen met één stap.

Step Buy Step is gemaakt door Six to Start, de ontwikkelaar van Zombies, Run! Deze keer ga je niet hardlopen, maar kun je gewoon gaan wandelen, op voorwaarde dat je een iPhone 5s of nieuwer hebt. Want alleen daarin zit de bewegingssensor die nodig is om je stappen te kunnen meten. Je komt terecht in verschillende spelwerelden, die doen denken aan de roman van Jules Verne. Je krijgt te zien hoeveel je hebt gelopen, ook op dag- en weekbasis.

Voor wie?

Step Buy Stp is een leuke app voor mensen die alleen stappen tellen wat saai vinden. De dieren die met je meelopen geven je het gevoel dat je het niet alleen doet. Dat effect zit natuurlijk vooral in je hoofd, maar het idee is leuk.

Is het wat?

Voor de prijs van minder dan een glas bier krijg je een app, waar je veel meer aan hebt. Je ziet dagelijks hoeveel je hebt bewogen en krijgt er een avontuur bij, waardoor je sneller gemotiveerd blijft. Grootste minpunt: je batterij raakt sneller leeg door continu gebruik van GPS.

Step Buy Step downloaden

Step Buy Step is geoptimaliseerd voor de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en gebruikt dan de ingebouwde bewegingschip zodat de meting nauwkeuriger is en minder batterijduur kost. Op oudere iPhones vanaf iOS 7 is de game ook te gebruiken, maar is minder nauwkeurig.

Downloaden: Step Buy Step voor iPhone