spiderbands-franci-cohen

Spiderbands: fitnessen aan het plafond

spiderbands-franci-cohenBen je uitgekeken op spinning en is de loopbandstudio het ook niet helemaal, dan zijn Spiderbands misschien iets voor jou.

Bij Spiderbands hangen er kabels vanaf het plafond, waar je met je armen en soms ook met je voeten aan vast zit. Op de vloer ligt een zachte mat. Het idee is ontwikkeld door fitnesstrainer Franci Cohen, eigenaar van Fuel Fitness in Brooklyn (New York). Het lijkt wat beperkt, maar toch blijken er allerlei oefeningen mogelijk. Je kunt aan de Spiderbands bijvoorbeeld bokshandschoenen of andere attributen vastmaken en ze zijn ook geschikt voor yoga-oefeningen. Cohen heeft een masters degree in inspanningsfysiologie en werkte zeven jaar aan het bedenken van de 19 Spiderband-workouts.

spiderbands

De Spiderbands spelen in op een van de trends die in 2015 wordt verwacht, namelijk trainen met je eigen lichaamsgewicht. Dat houdt in dat je lunges, push-ups en squats gaat doen, waar deze Spiderbands prima mee te gebruiken zijn. Ze geven extra weerstand en het kost soms meer of minder moeite om je lichaam in balans te houden. Ook worden oefeningen mogelijk, die normaal door de zwaartekracht niet haalbaar of vrij moeilijk zijn. Vrouwen hebben bijvoorbeeld moeite met chin-ups (optrekken aan een stang), maar aan een elastische Spiderband lukt het wel. Oefeningen worden opeens ook heel anders: als je een squat moet doen, kom je dankzij een Spiderband makkelijker weer omhoog, maar bij het omlaag bewegen heb je juist te maken met meer weerstand.

Hieronder zie je een filmpje waarin Franci Cohen de Spiderbands demonstreert:

Een gedachte over “Spiderbands: fitnessen aan het plafond

  1. Nieuw? niks nieuws aan. Check TRX training. Met je eigen lichaamsgewicht en ook met banden (alleen statische dan) 70+ unieke oefeningen bekend!

Reacties zijn gesloten.